Vinter!

Nu är vi på fjällsemester några dagar, som vanligt i mina svärföräldrars stuga i Kläppen. Nog för att jag längtat efter vinter men -25 var väl lite kallare än jag tänkt mig. Idag på dagen har det varit runt -20, men ett par grader mildare en bit upp i backen. Vi har en kompis till sonen med oss också så vi är fem fjällbusar den här resan.

image

Det har gått riktigt bra att åka, trots kylan. Vi har åkt någon timme, värmt oss lite och sen fortsatt åka. Största problemet för min del är luftrören som spökar ordentligt – jag får ta Bricanyl bara för att kunna vara utomhus, utan ansträngning. Det märks att astman inte direkt blir lindrigare från år till år, men så tror ju läkarna också att jag fått astman av all hård ansträngning. Jag borde ha skaffat mig en airtrim, helst för ett par år sen men det hjälper ju inte just nu. Dessutom är jag rätt fattig just nu så jag får nog inte riktigt ihop det, måste ha råd att äta när jag ska på kurs till Stockholm i två veckor snart. Men, den står på önskelistan så jag inte sliter mer än nödvändigt på luftrören när det är kallt.

Jag kan ju inte heller hålla mig från att köra lite längd när det finns fina spår heller, låt vara att spåret inte är längre än 3 km. Det fick bli lite halvlugnt för att jag skulle kunna andas, men kul var det! Men när man vallar med fästvalla som ska passa temperatur på mellan -10 och -30 och det nästan hugger för att fästet är så bra – då är det kallt!

image

Jag såg nästan ut som en snögubbe efteråt, sambon trodde jag hade ramlat men det är bara frusen utandningsluft.

image

Det blir nog lite längdskidor imorgon också, då skulle det bli ett par grader mildare och så tänkte jag köra i dagsljus. Nu ska jag läsa in mig lite på mitt nya träningsprogram som kom förut, spännande!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade