Vilar fram en sixpack?

Jag är nu inne på vilodag nummer 11, känns nästan lite tröstlöst det här. Men idag är jag (hepp hepp!) feberfri och mycket piggare (peppar, peppar…). Nu är det bara smådetaljer kvar, typ att det vore trevligt att få tillbaka min röst och att jag i utbyte kan lämna en hosta som nästan gör att jag hostar ur mig lungorna. Men ni skulle se min stenhårda sixpack som jag har hostat mig till! Nejdå, skojar bara, men nog känns det i överkroppen att jag hostat i en vecka. Igår var jag på VC i Sälen för att få ett sjukintyg till jobbet och förhoppningsvis lite hostmedicin. Där var det kaos, inte klokt hur många olika kroppsdelar det går att skada när man kör omkull på slalomskidor. Jag fick i alla fall mitt sjukintyg, synd bara att läkaren glömde skriva något på det, typ diagnos eller så… Han skrev ut hostmedicin också, Cocillana-Etyfin. Om jag blev yr av 10 ml skulle jag ta lite mindre – lät ju stabilt. När jag hämtade ut den sa apotekstanten att man kunde bli väääldigt trött av den. Hur som helst, jag tog 10 ml igår kväll, märkte ingen effekt, tog 10 ml till och en timme senare var jag varken yr eller trött men jag hostade lika friskt som innan. Men kanske att den gav viss effekt ändå, jag sov gott i natt och är kanske lite mindre hostig idag (jag har tagit ett par gånger idag också).

I övrigt kör jag med ingefära och citron, ångar mig lite och vilar. Fast idag har jag varit ute i alla fall halva dagen, superskönt!

image

Igår hade jag nästan bestämt mig för att inte köra Tjejvasan på lördag, men idag när jag känner mig så jättemycket piggare har jag bestämt att avvakta till torsdag kväll eller fredag – vi är ju ändå på plats. Jag tänker inte chansa om jag tror att det kan vara skadligt, men jag känner min kropp rätt så väl så jag tror att jag kan ta ett klokt beslut.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade