Vad var det jag sa?

Erkänn att det ibland kan vara lite skönt att få säga ”vad var det jag sa?”, lite så där halvt triumferande fast inte elakt. Jag tycker det i alla fall. Nu är det inte jag som får det nöjet i det här fallet utan min kära vän Sofie. När jag beklagade mig i våras över att jag skulle vara tvungen att cykelträna lite inför Vätternrundan och att jag fasade för att genomföra tävlingen så sa hon något i stil med att hon trodde att det skulle sluta med att jag skaffade en egen cykel och började tävla eftersom det brukar gå så när jag börjar med en ny sport. ”Aldrig! Det kommer ALDRIG att ske! Jag HATAR att cykla!” var mitt svar då.

Och nu då. Titta på bilden nedanför. Jag har köpt en cykel. Efter mycket moget övervägande och räknande på det ekonomiska så åkte vi till Norrköping igår och tillbringade halva kvällen på Haga Cykel. Och med oss hem hade vi min nya kompis – Nishiki Pulse. Som jag såklart provkörde i kväll, tog en 75 km-runda. Det gick bra! Visserligen fick jag ett rejält skyfall över mig, men det var knappt jag tänkte på för jag börjar bli van vid att det alltid regnar när jag ska träna eller tävla. En orm lyckades jag se, trots det dåligt vädret också. Men förutom det gick det bra!

Faktiskt så tycker jag att det är rätt så avkopplande väder. Visst att det skulle vara skönt med en hel dag utan regnskurar och visst att jag gillar att sola och bada, men det finns fördelar. Min allergi förbättras ju avsevärt när jag undviker att ligga och sola i gräsnivå, det är lättare att sova på nätterna och det packas mindre. Är det 30 grader varmt måste man ju nästan iväg och bada och då ska det packas badkläder, badrockar, leksaker, matsäck, fika, smörjas med solkräm (och det är nästan det värsta av allt, jag tar mycket hellre på barnen underställ, overaller, vantar, sockor, mössor och stövlar än att tvångssmörja dem – och då har de ändå uv-kläder på stranden så det är ju inte så värst många kroppsdelar som ska smörjas) och fixas. När man kommer hem på kvällen ska man ta reda på allt igen. Jag älskar att åka till stranden! Men nu när det inte har varit så många stranddagar och jag ändå inte kan påverka vädret så väljer jag att bli lugn av att att man kan ta promenader utan att smälta bort, att man kan vara i lekparken hela förmiddagen utan att bli svettig, att det känns helt ok för både barnen och mig att vara inne och fixa hela eftermiddagen utan att känn att man ”borde” ta till vara på vädret. August njuter i fulla drag, han sitter i timmar i lekrummet och bygger med järnväg och lego.

Imorgon blir det tjejfest och nu är det sovdags!

2 kommentarer

  • mamma, 13 juli, 2012

    jag förstår August och er andra. Härligt att kunna få leka utan att bli avbruten av en massa måsten, som vardagen i vanliga fall består av.Kanske gå i pyjamas och mysa en fm. Jag önskar dig Marie lycka till med din nya sport och cykel!
    Kram

  • Catarina, 14 juli, 2012

    Mycket fin cykel…vill också skaffa en ny helst nyss, men det blir att spara pengar först;)
    JAG VILL HA SOL OCH STRANDVÄDER! 😉

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade