Utsikt över Motala

DSC_2225

Utflykten till Motala blev lyckad tycker jag. Vi lyckades hitta cykelbanan och jag provkörde ett varv. När man fortfarande är kvar inne i Motala är det en rätt rejäl backe på varje varv, annars är banan flack och utan läskiga kurvor. Dock är den väldigt utsatt för vind så är det en blåsig dag kan det bli kämpigt. Annars passar nog banan mig rätt bra eftersom jag är ganska feg i nedförsbackar och kurvor, men åt ena hållet är det inga som helst problem nedför på den här banan. Åt andra hållet, när man kommer in i Motala igen för vändning kändes det dock mer osäkert. Då slutar nedförsbacken i en korsning och risken är stor att jag inte ligger i tempoställning där. Jag provade också sista biten över Motalabron och hårnålskurvan när man ska av den. Uppe på bron var det så häftig utsikt att jag var tvungen att stanna och fota – kommer nog nämligen inte göra det på lördag…

Löparbanan är flack och går mestadels på asfalt. Man springer en sväng i skogen på större stigar när man är ute och vänder, passar mig utmärkt då mitt pannben gillar lite omväxling. Jag tror att löparbanan är rejält tilltagen för jag fick varvet till 10 km utan att ha startat ända bort vid växlingen. Jag avslutade det hela med ett dopp i Vättern, helt ok badtemperatur faktiskt. Min medhavda termometer visade 17-18 grader, men där var det inte så djupt. Nu har det ju varit kyligare i veckan så temperaturen han säker sjunkit lite, men förhoppningsvis håller det sig över 16 grader så att inte banan behöver förkortas.

I övrigt har träningen gått lite sådär veckan som varit. Eller egentligen har väl träningspassen gått bra, men jag har känt mig lite trött och oengagerad. Trodde ett tag att jag hade en förkylning på gång, men nu verkar det (peppar, peppar…) vara ok. Det har blivit simning både i simhallen och nere vid Djulö, lite löpning och ett cykelpass. Målet inför den här säsongen var att förbättra mig på cyklingen, men det har ändå blivit alldeles för få mil i benen. Nu är det nedtrappning inför helgen som gäller så det blir ett par lätta sim- och löppass och imorgon ska jag på massage.

Kommentera





Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade