Utmaning eller idiotryck?

Ibland får jag för mig att jag ska testa saker. Som häromveckan när sett Atleterna på svt och fått för mig att jag borde kunna simma 50 meter bröstsim bättre än deltagarna i programmet. Min simtränare fick således ta tid på mig och jag klockades på låga 41 sekunder vilket jag tror var bättre än samtliga tjejer och de flesta killar i programmet – det är dock mycket oklart vad jag fick ut av att testa detta. Dessutom gjorde det att jag började fundera på att slipa lite på mitt bröstsim eftersom jag aldrig tränar bröstsim – men till vilken nytta? När skulle jag tjäna på att simma bra på 50 meter bröstsim?

Och så i torsdags då. Jag hade precis kommit hem med tåget från en tredagarsutflykt till Malmö innehållande mycket stillasittande på en stroketeamkongress, jag var trött och hungrig. Min sambo visade mig ett reportage ur tidningen Outside Training där min kompis Lena tillsammans med tre andra idrottare blivit testade i diverse övningar av Paolo Roberto. Så många repetitioner av varje övning på en minut var uppdraget och av någon anledning tyckte jag att det var en bra idé att, klockan halv tio en torsdagskväll, slänga mig ner på klinkersgolvet i köket och kolla hur jag stod mig i jämförelse med Lena. Hur det gick? Ja, förutom att jag nu har ont i precis hela kroppen så gick det väl så där – men jag är nog lite halvstolt över att ha klarat 37 armhävningar på en minut eftersom jag aldrig tränar armhävningar. Vet ärligt talat inte varför jag skulle träna armhävningar heller, det känns som att då blir man bra på att göra… armhävningar. Och det är ju inte så funktionellt… Jag matchade bara Lena på situps, men återigen – oklar vad jag ville få ut av det hela.

Det är inte likt mig att göra saker som jag inte vet vad jag vill få ut av, men ibland är ju det kul ändå. I övrigt har jag dragit igång höstträningen nu och det kan bli tungt men jag är ändå målmedveten. Imorgon hämtar jag min nya trainer, ska bli spännande. Idag blev det ett cykelpass med cykelklubbens tjejgrupp och det var kul men jobbigt. Finns mycket att jobba på, men jag måste erkänna att sviterna efter helt idiotiska benhopp (eller vad det hette) i torsdags inte direkt ökade min prestationsförmåga. Fokus under hösten ligger på mycket cykel och lågintensiv löpträning, jag drar ner lite på simningen. Imorgon ska jag ut på ett distanspass löpning tillsammans med rätt så okända människor, jag bestämde mig för att haka på några stycken från en träningssida som finns här i stan. Jag har ingen aning om tempo, men blir det lågt tempo får jag träna på att slappna av och går det för fort löser jag det då.

Nu är det helt klart sovdags!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade