Tungt tramp

Tisdagens cykellopp (utan nedvarvning,  jag blev hämtad och hemskjutsad av pappa eftersom det hade regnat och jag var kall och blöt) följdes av en kretstävling i löpning i onsdags. Borde ha tagit det lugnare men det där är grejor som det liksom känns som att man ska vara med på, känns lite drygt att bara hoppa över och strunta i det för det är så små klubbar och få deltagare ändå.

Hur som helst, kretstävlingen var visserligen kort, bara knappt 4 km, men banan var grymt kuperad och i nedförsbackarna kände jag att vaden som krånglat lite sen maran inte var bra. Försökte ta det lugnt runt för att bara springa in mina poäng och inte slita på kroppen mer än nödvändigt, men jag hade så pass ont när jag kom i mål att jag var tvungen att strunta i nerjoggen. Var dock inte så orolig för vaden, den blir väldigt ansträngd ibland men inte ofta – tror att det beror lite på att rörligheten i den fotleden är lite nedsatt efter en fotledsfraktur. Vaden är förresten redan helt ok igen.

Men med det i benen den senaste veckan var det kanske inte konstigt att benen kändes stumma idag på cykelturen. Tog ut min fina P2:a på en runda, nästan 11 mil blev det och så långt har jag inte kört på tempocykeln innan. Det gick riktigt tungt så jag fick hela tiden påminna mig om att varje kilometer blev en kilometer in på träningskontot. Nu blir det vila imorgon och sen ett par dagar med lugn distanslöpning och simning i sjön – vädret ser lovande ut!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade