Träning som energikick

Förra veckan var en helt galet intensiv vecka på jobbet! Jag jobbar som sjukgymnast på en strokeavdelning och vet aldrig i förväg hur arbetsdagen kommer att se ut. Trots det finns det vissa saker som måste bokas in och som vi prioriterar, till exempel hembesök. Vi måste också prioritera nybedömningar och så klart träna med de patienter vi redan har och ibland krockar allt detta. Så var det den gångna veckan, dessutom skulle vi iväg på en halvdag planeringsdag så det var körigt. Ständigt dåligt samvete för jag vill hinna träna mer med patienterna och stress med att försöka skriva journaler snabbt så det inte tar träningstid gjorde att jag var precis slut i fredags eftermiddag! För att överhuvudtaget orka skriva det sista innan jag gick hem fick jag ta en cola. Nästan läskigt hur hjärnan kan gå så tom.

Jag blev hämtad av familjen som ville åka till simhallen, jag ville ligga på soffan… Det blev simhallen så jag hängde på a-gruppens simträning medan familjen for omkring och lekte. 4500 meter senare var jag som en ny människa! Förutom att energin från colan var slut sedan länge – bakläxa på mellanmålet. Men rätt häftigt att det går att tanka så mycket energi av att röra på sig.

Sen har helgen bjudit på en solig cykeltur och ett skönt distanspass löpning ute på torra skogsstigar – och såklart godnattsagor, mello, bakning med dottern och hennes kompis, storstädning, slappade och lite annat smått och gott.

image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade