Träning

Idag är jag lite, lite stel i höften, annars känns det bra! Och det är skönt för jag har testat den en hel del nu. I lördags var det ju Kumla Stadslopp och i söndags behövde jag cykla lite. För att vara lite snäll mot magen och resten av kroppen fick det bli en kort runda, 45 km. I måndags var jag ju som sagt trött av sömnbrist, men höften kändes helt OK. Det blev vila måndag enligt planering och tisdag på grund av tidsbrist, men i onsdags körde jag dubbla pass. Ett pass löpning på förmiddagen, nästan 20 km i 4,40-tempo och det kändes kanonbra! Skönt att veta inför Varvet, då det faktiskt är det längsta jag sprungit på 1,5 år. Trädgårdsarbete och familjemys på dagen och så körde jag min första träning med cykelklubben på kvällen. Som vanligt när jag ska göra något nytt blir jag nervös och blyg, men det var ju såklart inget att oroa sig för. Det blev ett snällt pass på bara strax över 40 km och det var inga problem att köra i grupp, snarare jättekul! Malin, som ledde passet, gjorde ett kanonbra jobb och alla var jättetrevliga!

Vi var 12 tjejer och 11 killar och till en början delade vi upp oss så också. Ganska snart delades vi tjejer upp i två lika stora grupper för att det skulle flyta på bättre, men vid nästa paus fick min grupp med sig tre till som tyckte att det gick för sakta i andra gruppen. Det är ju världens flyt att köra i klunga, synd bara att man inte får göra det på triathlontävlingar (med enstaka undantag). Men bara grejen att få träna så kan nog öka min cykelmotivation en hel del. Jag ska verkligen försöka vara med på de där onsdagsträningarna, nu när Plask och Lek är slut kan jag simträna med a-gruppen på måndagar. På onsdag är det dessutom avslutning för Augusts simskola, men då tänker jag inte stressa iväg till cyklingen efteråt.

Imorgon ska jag köra Ceresloppet här i stan, men har fortfarande inte bestämt vilken distans det blir – 115 km eller 68 km. Var från början inställd på att köra långa för att få mil i benen inför Vättern, men egentligen är ju målet att kunna cykla hyfsat fort på 90 km cykel på sommarens triathlon och då är frågan om det inte är bättre att köra kortare och orka hålla bättre tempo. Kan ju fundera över natten… Lutar just nu åt korta.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade