Tjejvättern, full på Loka Crush, ändrade tävlingsplaner och KM i sprintduathlon

Veckan har varit händelserik. Händelserik och rolig. Vi fick Uppsalabesök i fredags kväll, i lördags morse smög jag och Lindakatarina upp redan klockan 03.50 för avfärd till Motala och Tjejvättern. Så himla lyxigt med tid för oss själva hela bilresan, det blir annars lätt kaosartat när vi ses hela familjerna. Vi hade olika starttider men lyckades byta så vi båda fick starta 08.04, fast vi fick punga ut med 200 kr var för det – rätt onödig avgift kan jag tycka.

Vi rullade iväg utan missöden, följde en klunga från Team Halland men körde om ett par gånger då de höll rätt ojämn hastighet. De gick dock om igen och då bestämde vi oss för att ligga kvar bakom. Till en början ville de absolut inte att vi skulle vara med och dra, men mot slutet ville de att vi alla skulle gå runt i klungan. Stundtals blev det ryckigt tempo vilket jag är dålig på, så jag fick slita rejält emellanåt. Men det var som att jag blev intervalltrött för jag fick alltid tillbaka krafterna efter en stund. En bra genomkörare för mig, vi höll 32 km/h i snitt och rullade in på 3,08.

image

Uppsalagänget rullade hemåt vid 18.30 på lördagen och just när jag skulle däcka i soffan kl 20 så messade en kompis och ville att jag skulle komma hem till en annan kompis. Jag var supertrött men tänkte att det nog ändå vore kul så jag åkte dit. Eftersom jag tog bilen (och eftersom jag i princip aldrig dricker alkohol) så drack jag Loka Crush.  Vi hade väldigt trevligt men när man varit vaken närmare 22 timmar verkar det som att det inte spelar någon roll om man bara dricker vatten – jag var fnittrig, pratig och nästan yr. Ungefär som vanligt då visserligen, men lite mer extra allt liksom. Jag vet inte om jag tagit igen sömnen än, men det var det värt för många timmar med härliga tjejer.

Igår kväll hade vi deltävling tre i vår klubbtour. Den här gången stod duathlonsprint med dubbel jaktstart på schemat. Vi startade med 2 km löpning, sedan hade vi en kvarts paus innan vi startade 13 km cykling med samma ordning och tidsintervall som vi kom in på efter löpningen. Ny paus innan avslutande 4 km löpning. Jag gick ut som 6:a på den avslutande löpningen och höll den placeringen. I totalställningen tappade jag från 3:e till 5:e plats men jag leder damklassen. Riktigt rolig arrangemang och riktigt roligt när det blir lite kamp om placeringarna. Det allra bästa är också att alla är lika viktiga, vi har en fantastisk stämning i klubben. Här kommer lite bilder tagna av Andreas Assermark :

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Och till slut, jag är dålig på förändringar så därför tränar jag nu på det. SM i medeldistans i Vansbro byts ut mot en resa till Playitas med Triathlonförbundet. Det är en utbildningsvecka för att jag ska kunna jobba på Tri4fun-veckor framöver. Tråkigt att missa Vansbro men jättekul att prova något nytt!

Nu laddar jag för sprint-SM i Uppsala i helgen, med en underbar väderprognos…

image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade