Testpass, boxning och nya saker

Den här veckan och nästa är testveckor. Testveckor. Ni hör ju själva, bara ordet andas ångest. Haha, jag har ju en tendens att förstora upp saker en aning, men jag vill så gärna prestera när det är tester och tidtagning. På schemat stod löpning: 10 km, 21 km och ett Coopertest, cykling: 40 km och 90 km, simning: 100 m, 400 m och 1500 m. Rätt mastigt, särskilt med tanke på att vi åker till Kläppen nästa onsdag så över halva veckan går bort.

Jag rivstartade i måndags med alla simtesterna, det blev tungt. Jag simmar ju aldrig 1500 meter i ett sträck utan våtdräkt annars så jag blev trött! Vilket i och för sig förmodligen var lite syftet med det hela… Drömgränsen är 22,30 men jag hade att göra ytterligare 3 minuter. Godkänt ändå, jag har inte tränat övermycket. Jag simmade med klocka på armen för att ta tid, det var jobbigt av två anledningar. Ett: simmare simmar inte med klocka! Två: den var ju tung att simma med! Jag kände mig helt snedbelastad. Ett par hundra meter löst efter loppet och sen var det dags för 400. Nu ställde min snälla kompis Jill upp och tog tid så jag slapp släpa på klockan. Jag hade lite koll på klockan på väggen så jag såg att jag låg efter beräknad tid redan efter 100 meter och klockan stannade på 6,27 när jag var klar – jag tycker jag borde klarat sub 6. Men det var det jag hade i kroppen då, så jag får väl vara nöjd. När det var dags för hundringen var jag rätt mör så jag fick låna Jills tolvåring som sparringpartner på banan bredvid – tack snälla Olle. Jag gjorde ingen strålande tid, men jag gjorde vad jag kunde och efter mina 1,22 var jag helt slut. Skönt att ha tre lopp gjorda.

Jag fortsatte igår med en halvmara och då var jag också nervös. Tack snälla mina föräldrar som kom in och passade barnen så sambon kunde cykla med mig. Och så klart: tack Rickard för pepp!Jag har aldrig sprungit snabbt i dubbade skor förut och visst var det tyngre att springa med dem på, men jag hade aldrig vågat trycka på annars igår för det var ganska halt. Jag fick jobba en hel del med både ben och pannben och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med en halvmara på under 1,30 (1,29,46) en vardagskväll på ett träningspass och med en del snö som underlag.

image

Igår blev det även ett besök på Sportmagasinet här i stan, de har just nu 50 % på alla ordinarie priser och då brukar jag skämma bort mig lite med fina träningskläder som jag egentligen inte behöver. Igår gjorde jag debut med mönstrade tights, det satt långt inne. I många år har jag varit väldigt tveksam, tyckt att ”riktiga” löpartights är svarta och ingenting annat. Men nu har jag börjat tycka att åtminstone en del är fina så nu slog jag till. Det blev också en jättefin löparjacka, ett linne och ett par ”innegympaskor”. Nu tränar jag ju väldigt sällan typ gympa inomhus, men de gångerna jag faktiskt gör det så saknar jag ett par skor lämpliga för ändamålet. Ett par för 300 kr känns helt okej!

image

I eftermiddags bestämde jag mig för att riva av ett cykelpass men det var ingen hit. Det var spårigt, hoppigt och slirigt och gick jättesakta. Men visst, jag fick ju frisk luft i alla fall… Hem för en snabb dusch och lite mellanmål och sen åkte jag iväg och provade boxning. Jag råkade för ett par veckor slänga ur mig att jag hänger med på allt utom fotboll varpå jag helt plötsligt lovat att komma på ett boxningspass. Det var jätteroligt så det var ingen uppoffring, det gör jag gärna fler gånger om jag får in det i schemat.

image

Nu är jag ledig 11 dagar och det ska bli så grymt skönt! Det har varit tuffa dagar på jobbet den här veckan med mycket patienter och sjuka kollegor. Dessutom hård träning, skönt att sambon och barnen har varit lediga och kunnat ta det lugnt. Jag kopplar just nu av i soffan med chips, gott!

Gott Nytt År på er allihop! Vi får se om jag knåpar ihop någon årskrönika framöver.

En kommentar

  • Jill, 30 december, 2015

    <3

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade