Tänder, nerver och träning

I torsdags var jag hos tandläkaren och lagade två hål. Trist och dyrt, tråkigt att jag får hål trots att jag är noga med mina tänder men inte mycket att göra åt mer än det jag redan gör. Jag ville ha lite bedövning och först kände jag inte alls när hon stack in sprutan, men efter några sekunder skrek jag rakt ut av smärta och tandläkaren fick snabbt dra ut sprutan igen. Det brände som eld i halva ansiktet, men det försvann direkt när hon tog ut sprutan. Troligtvis hade hon lyckats pricka precis på nerven som skulle bedövas och det var en rätt hemsk känsla. Hon gjorde ett nytt försök som gick jättebra men den dubbla bedövningen gjorde att jag var bedövad ändå upp i ögonlocket och när jag skulle skölja rann allt vatten ut ur mungipan. Jag jobbar ju med strokepatienter och jag precis sätta mig in i hur det kan kännas att få en pares i ansiktet.

Direkt efter tandläkarbesöket var det dags för simträning och nu blev det problem. Jag kunde nämligen inte styra höger ansiktshalva tillräckligt bra för att  vatten och luft skulle hålla sig där det skulle. Värst blev det efter ryggsimsvändningarna då det rann in så mycket vatten i både näsa och mun att jag tvingades hålla för näsan. Som tur var släppte bedövningen efter ett par timmar men jag är innerligt glad att min kropp funkar så pass bra som den gör!

Igår behövde jag verkligen springa lite så inte kroppen glömmer bort hur man gör… Det blev en lätt joggingtur på en mil och jag hade sonen och hans kompis med på cykel. Nästa gång ska jag välja runda lite mer med omsorg, nu var jag rätt otaktisk. Vi passerade en före detta bilfirma som nu används som utställningslokal för dyra sportbilar, där blev det liksom stopp… En stund senare trodde jag att det var en bra idé att gena genom stadsparken, bara det att jag hade glömt att det är ”Stad i ljus” den här helgen i Katrineholm så vi fick stanna och titta på ljusshow tills jag frös så jag skakade. Ja ja, lite löpning blev det väl i alla fall.

Kanske att det var precis det passet som benen behövde för idag gick det så himla bra på cykelträningen! Benen var så sjukt mycket piggare än i tisdags och det var skönt att cykla när det var ljust. Vi körde en rolig runda och jag är så nöjd med känslan! Det blev 65 km för min del och det är väl ungefär så långa rundor som mina tår klarar så här års – jag fryser om fötterna!

Jag brukar inte fota under träningspass särskilt ofta och när jag springer har jag inte ens med mig något att fota med, men nu tänkte jag att det var dags att få med mina kära cykelkompisar på bild. Ibland är det någon mer med på passen, men stommen är Ingela, Siv och Thomas – ett bra gäng!

image

Jag fick vara med på en bild jag också – påbyltad som en liten Michelingubbe 😉

image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade