Sveriges Lustgård

Rubriken är Katrineholms slogan, ett ordval som sätter höga krav på orten men faktum är att det finns många fantastiskt fina platser här. Jag har inte kontrolläst boken sedan jag plöjde igenom den som liten, men det sägs att det var Selma Lagerlöf som i Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige kallade Stora Djulö här i Katrineholm för just Sveriges Lustgård (eller var det Den sköna lustgården?). Nere vid Djulö finns en gård, en herrgård, vandrarhem, camping, badplats, 4H-gård, kanotstadion, fotbollsplaner och en del annat och det är verkligen jättefint där! Det är där jag simtränar utomhus, där Katrineholms egen triathlontävling går åt stapeln varje år och jag passerar ofta här på mina löparrundor. Campingföreståndaren känner igen mig och är jag frusen efter träningen får jag duscha varmt på campingen.

Det är ju både för- och nackdelar med att bo och träna i en så liten stad, men mest fördelar. Det är till exempel väldigt smidigt med simträningen då jag i princip kommer och går som jag vill i simklubbens grupper och tränar jag någon annan tid får jag alltid en bana att vara på. Det mesta är ganska billigt och just aldrig någon trängsel, det är lite ”alla känner alla” i de små klubbarna i stan och det är aldrig några problem att haka på varandra. Jag älskar att springa och cykla i omgivningarna här och även om jag ibland saknar träningskompisar så tycker jag oftast att det är skönt att kunna springa i helt tomma motionsspår och på tysta stigar, känner verkligen aldrig att jag är avundsjuk på folk som springer längs Valhallavägen eller på Gärdet i Stockholm.

Just nu sitter jag och tittar på Atleterna på SVT.play, programmet är inspelat här omkring. Tävlingarna gör de i Nyköping men alla träningspass de får som pris gör de på Backavallen här i stan och i bassängen i Duveholmshallen, alltså hemmaplan för mig. De bor på Beckershov som är en fantastisk fin gård strax utanför stan.

Jag tränar i stort sett aldrig löpning på bana längre eftersom jag brukar få problem med benhinnorna då, istället kör jag mina intervaller i motionsspår och småvägar här i närheten. Det blir lite småkuperat men det tror jag bara är bra, det återstår att se på Lidingö i helgen. Men i simhallen hänger vi rätt mycket hela familjen och där känns det mysigt och familjärt tycker jag.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade