Storm och smultron

Idag var det dags för ett lite längre pass på cykel igen. Ett ”lite längre” pass innebär för min del att jag cyklar mer än 10 mil (så idag planerade jag in en runda som är 10,5 mil…) men jag var inte supertaggad att sticka ut när det var halv storm ute. Men planerat är planerat och efter att sambon varit och köpt 30 (!!!) liter jordgubbar så kunde jag ge mig iväg strax efter 9 i morse. Tyckte det kändes helt ok de första 3-4 milen, men det var nog mest så att jag inte hade kommit till den värsta motvinden än. Det kom en del kastvindar så jag trodde jag skulle blåsa omkull, men det är ju alltid bra med balansträning… Mitt i en uppförsbacke ringde min mamma och när jag svarade fick jag syn på mogna smultron som jag var tvungen att plocka (och jag undrar varför jag inte blir bra på att cykla – jag är ju så fokuserad…). Årets första smultron är alltid lite speciellt tycker jag.

När jag kom till en ort som heter Rejmyre hamnade jag i motvind, rejäl sådan. Glad att jag hade tempocykeln trampade jag på vid ganska gott mod, men några mil senare var det sannerligen inte roligt längre. Jag försökte tänka på att jag i alla fall inte skulle cykla 30 mil som de som samtidigt var ute på Vätternrundan, men det hjälpte inte. Det var bara att bita ihop och trampa på.

Hem kom jag till slut men det gick inte så värstans fort, runt 29 km/h, men jag fick i alla fall 105 cykelkilometrar att sätta in på träningsbanken.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade