Stockholmssöndag

image

Idag gick vi upp tidigt och styrde bilen mot Stockholm där diverse olika aktiviteter väntade. Jag hade anmält mig till TSM:s (Team Stockholm Marathon) provlöpning av maratonbanan, dels för att det alltid är skönt att känna på banan och dels för att få lite extra draghjälp på långpass i något högre tempo än jag normalt kör. Resten av familjens plan var att besöka Polismuseet tills jag var klar, men eftersom vi kom upp ganska tidigt så hängde de en stund på Stadion så att museet skulle hinna öppna.

Innan löpningen startade sprang jag ett par kilometer på banorna eftersom mina luftrör behöver extra uppvärming, men det kändes helt ok idag. På tal om luftrören så måste jag komma ihåg att skicka in ansökan om dispens för en del av mina mediciner i god tid innan maran eftersom jag startar i SM-klassen.

Jag valde att hänga på den snabbaste gruppen som var 3-timmarsgruppen och där skulle träningspasset gå i cirka 4,40-fart. Innan vi kom iväg skulle vi vänta på ”Sacke” och pinsamt nog tog det en bra stund innan jag kom på vem det var… När ”Sacke” (Anders Szalkai dårå…) var klar stack vi iväg och efter en kort kisspaus efter ungefär 5 km hamnade jag sist, kanske av naturliga skäl eftersom övriga som skulle kissa var killar, och fick då sällskap av Anders, vars uppgift antagligen var att hålla ihop gruppen. Rätt lyxigt att få personlig coachning och småprata lite i lugn och ro i nästan en timme med gurun ;-).

På Söder Mälarstrand var det ett snabbt vätskestopp och det fanns chips också, jag gillar chips! Man borde ha en chipsstation på varje långpass! Över Västerbron blev det en ofrivillig fartökning eftersom det hade råkat trilla in några långsamma löpare mitt i gruppen så att halva gruppen kom efter, det tog onekligen lite på krafterna. När vi kom in på Stadion och tagit ett litet ärevarv hade vi sprungit 26 km och det blev en kort paus innan det var dags för nästa runda, en frivillig sådan men eftersom målet med dagens långpass var 38 km för vår grupp så hängde jag på. Vi styrde stegen mot Lidingö och över Lidingöbron var det hemsk motvind! Eftersom vi hållit 4,35-tempo hela passet så började jag bli rejält sliten nu och det var mycket skönt att vända tillbaka mot Stadion. Väl tillbaka fattades det 800 meter så vi var tvungna att ta två varv på banorna, då var det segt.

Efter passet mådde jag sjukt illa och misstänkte att det var salt och energi som fattades, vätskan hade jag nog skött skapligt. Gick till omklädningsrummet för att hämta lite mjölk och salt, fick syn på mig själv i spegeln och höll på att svimma eftersom det var ett spöke jag såg! Kritvit i ansiktet och alldeles blå runt ögonen och om läpparna, ingen vacker syn. Efter lite energi, en iskall (inte frivilligt) dusch och torra varma kläder började livet återvända och jag passade på att köpa Anders Szalkais bok och fick den signerad med en halv uppsats, kul!

Sen fick jag ge mig ut i snöfallet (jag skämtar inte!) och cykla ut mot Polismuseet för att möta upp familjen. Vi fortsatte sen till Riksidrottsmuseet där jag passade på att stretcha lite medan barnen for runt och testade löparbanor, klätterväggar och gymnastikredskap.

Nu är vi på väg hem efter ett välbehövligt matstopp på Heron City och jag är rätt skönt trött i kroppen efter 40 kilometers löpning idag.

Vad jag tyckte om banan? Ja, det blir en utmaning! Många knixiga svängar och gathörn som kommer att bli tidstjuvar och så är det ju lite segt uppför både lite här och var. Hoppas på att slippa alltför mycket motvind!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade