Sportig helg!

Vi rullade hemifrån redan före 8 igår morse och det tog emot att gå upp, jag tar det gärna lugnt på morgnarna på helgerna. Men målet var Odensala kyrka utanför Märsta och när vi kom dit var det soligt och fint och våra fina Uppsalavänner var redan på plats så då kändes det mycket bättre! Det var inte kyrkliga aktiviteter som var tanken, utan cykeltävling. August och Iselin körde och var mycket nöjda med de medaljer och chokladkakor de fick i pris, sedan hejade vi på mamma Lindakatarina som gjorde ett fint lopp! Ganska behagligt att agera publik.

image

Resten av Valborg blev lugn, dock kändes det som att brasan vi tittade på hade kunnat bli ett äventyr eftersom den ordnats mitt på ett kruttorr äng och utan varken kvastar eller vatten i närheten…

image

Vi var uppe ganska tidigt i morse också och gjorde oss klara för avfärd mot Upplands Väsby och duathlon-SM. Strålande sol och lätt vind var vädret för dagen och jag plockade i rask takt bort såväl ullsockor som armvärmare och handskar från den planerade klädseln. I slutänden blev det bara trisuit och skor och det räckte utmärkt! Eftersom jag uppnår den aktningsvärda åldern av 35 år senare i år så fick jag prova mastersklass om jag ville, så jag valde det. Hälften så lång bana som seniorklassen visserligen och kort och snabbt är inte min grej egentligen, men idag gick det bra! 5 kilometer löpning – 20 kilometer cykel och 2,5 kilometer löpning var min distans och det var alla mastersklasser och juniorklasser som startade samtidigt.

Första löpningen kändes bra, underlaget var mest grus och lite kuperat. Två varv på en 2,5 kilometers-bana skulle avverkas och jag växlade in som första dam efter cirka 19 minuter. Ut på cyklingen och nu ville jag verkligen försöka trycka på för att hålla min motståndare (vi var tyvärr bara två i min klass) kvar bakom mig, gärna de andra damerna också. Jag visste att hon är en bra cyklist. Det gick riktigt bra att cykla och jag försökte verkligen hålla bra fart hela tiden. Jag blev omcyklad men inte av min konkurrent och jag höll nästan 34 km/h i snitt vilket är jättebra för mig! Kände mig ganska lugn inför avslutande löpning, dels för att det bara var 2,5 km och dels för att min medtävlare inte kommit ikapp och jag var ganska säker på att jag var en starkare löpare. Det gick inte jättefort men hyfsat stabilt och jag sprang om lite folk. Jag gick i mål på 1,08,29 och var 2,40 före tvåan. Mycket nöjd med mitt lopp och bra med en hjälm i pris. Direkt efter mitt lopp var det bara på med överdragsjacka och mammaroll och kasta mig in i barntävlingen. August körde ju själv, men Irma, som gjorde tävlingsdebut, ville ha sällskap. Jag joggade 1 km med henne, sprang med henne när hon cyklade 2,5 km och sen avslutade vi med att jogga 1 km igen. Nöjda barn, nöjda föräldrar. Oscar, som körde seniorklassen, var också nöjd med sitt race.

image

En bra och solig dag! Nu är jag skönt trött i kroppen efter 90 minuter yoga och dessutom har jag dragit över min skärmtid med 22 minuter så nu är det godnatt.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade