Söndag. Eller lördag?

Jag blir lite dagvill när det är helgdagar. Ganska skönt faktiskt eftersom det känns som att det hela tiden är en extra ledig dag mot vad jag räknat med, jag fick för mig att annandagen var en söndag. Det var bra att det var en lördag för då fick jag in en vilodag. På mitt schema står max fem träningsdagar i rad, nu vågar jag knappt skriva att det blev 16… Men visst, några pass är ju typ 45 min löpning eller 90 min cykel, det är ju nästan vila…

Ibland skriker kroppen efter vila och ibland känner jag mig pigg och så dyker det upp ett roligt pass jag vill hänga med på. Eller så råkar jag bara få någon timme över, solen skiner och det spritter i löparbenen. Så var det på julafton så trots inplanerad vilodag blev det en behaglig mil i skogen mitt på dagen. Annars tränar jag inte på julafton liksom så där att jag ”ska” träna just för att det är julafton. Finns det möjlighet att träna och det passar kroppen, familjen och träningsschemat så gör jag det – annars inte. På nyårsafton däremot, då tycker jag att det är mysigt att träna på förmiddagen, ett skönt sätt att inleda firandet på.

Igår hängde jag med på klubbens årliga juldagscykling, men med viss bävan. Förra året blev det nämligen en smärre katastrof då det var glashalt på vägarna och jag var så rädd så jag nästan grät trots att jag hade dubbdäck. I år var det inte halt, trots det var jag nervös när vi gav oss iväg eftersom jag var enda tjej omgiven av några av klubbens snabbåkare. Vi var totalt 12 stycken och jag var rädd att jag skulle bli bromskloss. Det blåste rejält och kom en hel del kastvindar, men det blev bättre när vi kom in i skogen. Ganska snart kom vi in på rätt små vägar där det var rejält lerigt = mjölksyra. Men det var roligt och utmanande, jag behöver träna balans och cykelvana. Jag hängde med bra och efter halva passet var jag med bland de piggare, jag tror minsann att träningsdisciplinen varit lite sisådär hos vissa under hösten. Det var grymt skönt att inte vara den alla fick vänta på och jag hade så roligt! Trots att jag stundtals var livrädd på rullgrus, att jag cyklade bakom folk utan skärmar och att det blåste halv storm så var det ett kanonpass – jag ville aldrig åka hem!

image

Några bilder från rundan blev det inte, tror inte Instagram är prio ett hos det här gänget och det passar fint för mig.

Riktigt nöjd var jag också med mig själv på eftermiddagen när jag körde igenom mitt styrkepass grundligt, det har blivit lite halvdant sen vi kom hem från semestern.

Imorgon blir det långpass löpning tillsammans med Julita Triathlon. Det ska bli kul, hoppas bara magen håller sig i skick så jag slipper hoppa in i skogen medan alla får vänta på mig…

Sen väntar två testveckor igen, spännande!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade