Sömnbrist och dålig avståndsbedömning

Han är helt ljuvlig vår lilla bebis – mysig, rolig, bestämd och gullig. Men hur glad och söt han än är så uppskattar inte jag en högljudd föreläsning inklusive olika behandlingar (se bild nedan) jag inte bokat tid för när det inträffar runt kl 04 på morgonen.

Han äter några gånger på nätterna men eftersom han sover precis intill mig är det inget större problem – han äter och vi somnar om. Men just när han får för sig att våra pigg är jag inte förtjust, det hjälper inte att han är strålande glad – högljudda tjoanden och naglar i tandköttet är inte vad jag önskar vid den tiden. Naglar i tandköttet är det väl i och för sig sällan jag uppskattar rent generellt, men som väckningsmetod får det ännu lägre betyg. Efter några sådana nätter blir sömnbristen rätt påtaglig (plus att min bvc-sköterska informerade om att hormonnivåerna ofta sjunker hos mamman vid den här tiden så att man blir tröttare) och det har jag känt av! I onsdags var tanken att jag och Eskil skulle ut och springa på förmiddagen, men det slutade med att vi kröp ner i sängen och sov tillsammans istället när det var dags för förmiddagssömnen. Skönt och välbehövligt – drömde dock att jag hann med löpturen också men det gjorde jag inte, jag hann inte ens äta lunch innan det var dags att hämta i skolan.

Maten måste jag bli bättre på att sköta, har ätit alldeles för dåligt med rejäl och vettig mat på sistone när jag varit trött. Jag har inga problem med att äta choklad, men det funkar ju inte att äta det istället för mat som innehåller näring. Jag kan inte prioritera att städa, tvätta och träna istället för att fixa något bra att stoppa i mig.

Igår blev det i alla fall en runda, även om det blev lite stressigt. Jag kom iväg senare än planerat och tänkte att jag nog fick nöja mig med en kort runda för att hinna med det jag skulle göra efteråt. Planerade en runda i huvudet som jag trodde skulle bli 7-8 km, men som vanligt var avståndsbedömningen inte på topp för så här såg det ut när jag kom hem…

Sen hade jag 45 minuter på mig att städa av badrummet, duscha, hänga tvätt, fixa lunch, äta, mata och byta på bebis och sen gå och hämta i skolan. Det gick! Nästan i alla fall. Och jag åt riktigt mat, får väl bortse från att jag inte minns vad den smakade.

Eskil älskar att vara ute och springa! Igår var han supertrött så då somnade han ganska så direkt, men annars håller han sig gärna vaken så han kan se sig om och ligger och smågnolar och nynnar. Så småningom somnar han alltid, men häromveckan satt han vaken i 8 km innan han inte kunde hålla ögonen öppna längre. Sen vaknar han på det här humöret.

Observera att det är viktigt att försöka matcha barnets kläder och vagnen, haha:-).

Min cykelkompis Andreas ville gärna (eller nej, så sa han faktiskt inte) med en punkt till på listan, den där jag räknade upp allt han får styra upp när vi cyklar. Han får nämligen fota en hel del också ;-). Frivilligt visserligen, men jag är väldigt glad för det – dels för att jag sällan fotar träningsbilder och dels för att Andreas är en duktig fotograf. Han har tagit flera bilder på mig som jag faktiskt tycker om och det hör inte till vanligheterna. Bland annat dessa:

Vi var ute och cyklade en härlig vinterrunda i vackert väder förra helgen, men det var 12 minusgrader när vi stack iväg och jag hade inga planer på att plocka av mig vantarna. Det hade däremot Andreas så det blev några kalla snöbilder, klart det förtjänar ett omnämnande!

Sen tog sonen en bild när jag kom tillbaka med frost i skägget typ.

Andreas fotar även ibland när vi har simträning:

Det gör även Roger Culmsee, en annan klubbkompis som faktiskt är fotograf på lokaltidningen. Jag är egentligen inte så sugen på att vara med på bilder i bara baddräkt, men jag tycker att det är häftigt med bilder som är tagna under vattnet.

Jag skulle kunna blogga länge ikväll, men jag måste försöka få lite sömn så jag är hyfsat mänsklig imorgon. Cykeltest på förmiddagen och 8-årskalas för dottern på eftermiddagen står på schemat.

Trevlig helg på er!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade