Snuva, kniv i foten och så lite race

Efter Polen blev jag förkyld. Inte helt otippat – supervarmt väder, kallt hotellrum, två flygresor och så en tävling som tömde mig totalt på energi. Ingen stor grej, det började svida i halsen på tisdagen och sen var jag rejält snuvig ett par dagar. Lite vila och mycket näsdukar så var jag på banan igen. I lördags vankades det KM i supersprint med triathlonklubben. Jag är så stolt över min fina klubb Julita Triathlon – vi har så roligt tillsammans! Vi började dagen med att förbereda växlingsområdet och så hade vi barnträning med motorikbana och lite swimrun. Det här kan ha varit det yngsta startfältet ever.

När de minsta fått leka och röra på sig var det dags för oss lite äldre att få leka av oss lite. På schemat stod 400 meter simning, 20 km cykel och 5 km löpning. Med fortfarande lite snuva men helt pigg i övrigt bestämde jag mig för att inte gå på max,  det var ju dessutom bara 6 dagar sedan jag kört en Ironmandistans. Jag hade tydligen varit ganska avslappnad när jag packade för öronpropparna och badmössan var kvar hemma. Som tur var hittade jag en gammal badmössa i botten på väskan och öronen tätades med ihopknycklade bitar av plastpåse – funkade utmärkt ;-). 
Jag la mig bakom några av herrarna och simmade på i lite lagom tempo – inget mestempo men heller inte på syra. Kom upp ur vattnet som 4:a men gick ut på cykeln som 2:a. Efter en stund körde jag om sonen och sambon som tagit sig an halva sträckan. Cyklingen gick på en tvåvarvsbana med ganska krävande backat, jag trampade på och försökte hålla mig kring tröskel. Jag blev omkörd av tre herrar så inför löpningen låg jag 5:a totalt. Löpningen gick också på tvåvarvsbana där man sprang första varvet motsols och sedan vände och sprang åt andra hållet. Det gick lite segt men annars var känslan helt okej. Jag kände av snuvan lite men det funkade bra, jag tog in en placering och gick i mål som 4:a men som första dam. Efter mål mötte jag upp en kompis och sprang med henne sista varvet för att peppa henne. Det var lite kul att det visade sig i efterhand att jag haft snabbaste löptiden av alla trots att jag inte maxat, skönt!

Sonen hade sprungit ifrån pappa och var mycket nöjd ;-). 

Efter tävlingen var det gemensam grillning i svenskt sommarväder.

En trevlig dag med plats för alla och där alla var lika viktiga. 

Dagen efter följde jag med två nyfunna vänner, Andreas och Christina, från klubben till Arkösund utanför Norrköping. Jag hade fått ta över Andreas plats till swimrunloppet Farleden eftersom Andreas tråkigt nog varit skadad hela sommaren. Eftersom Christina skulle köra skulle de ändå dit så jag fick åka med, lyxigt. Det var en solig men blåsig dag, loppet var trevligt och jag tränade på att köra i lagom-tempo och njuta av dagen. Det var ett individuellt lopp så man körde utan lagkompis. Jag körde ju på så jag var trött i mål, men klarade av att inte jaga utan istället köra på i mitt eget tempo utan prestationsångest. Kom i mål som 6:e dam och var nöjd – det är stort för mig!

Två race på två dagar utan mjölksyra – det är jag också nöjd med.

Sen blev veckan ganska lugn. Sambon började jobba så jag har varit själv med barnen, och kvällarna har fyllts med annat. Vi var bortbjudna i tisdags kväll till vänner från klubben. Det vankades hamburgerbuffé som tröst till sonen som fått fel hamburgare på Mac Donalds i Jönköping – inte dumt att ha en kock i sällskapet och få en hel buffé som tröst. Vi firade också att det gick så bra i Polen, jag fick blommor från ett annat par som också var med på middagen – jag blev alldeles rörd.

I onsdags fick jag en kniv i foten när vi hade gäster. Vi har (hade…) en fin och tung kockkniv som jag stod och skar med. Jag vände mig om för att plocka ur något ur kylskåpet då kniven ramlade ner och gick av (!!) och ena delen högg mig i foten strax nedanför fotknölen på insidan av foten. Det blödde massor men det slutade ganska fort. Däremot har det runnit klar vätska från såret och gör det fortfarande så jag har inte velat utsätta foten för vad som helst eftersom jag ska utsätta den för Malmö Triathlon imorgon. Jag har inte längre chans på pallplats totalt i cupen eftersom jag missat en tävling men jag vill ju ändå göra ett bra lopp. Sambon och jag åker själva utan barn och sover på hotell, inte ofta så det blir lite lyx. Bagaget på bilen är inte ens halvfullt ;-). Idag ska vi kolla på Europacupen, strosa runt och äta på restaurang, imorgon tävlar jag. Just nu är jag trevligt sällskap till sambon då jag just sovit de första två timmarna av bilresan…

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade