Simning, simning och lättklädda bilder

Vi rullar på med sjukdomar här hemma, förkylningar och vattkoppor avlöser varandra. Själv blev jag dock mycket piggare av att börja med min allergimedicin så nu är det nog mest gravidnästäppa jag dras med. Hos barnmorskan sist hade jag ett inte så imponerande blodvärde på 107, vilket hon av förklarliga skäl inte var så nöjd med – men så värst trött och flåsig känner jag mig inte faktiskt. Eller jo, flåsig blir jag ju ändå av graviditeten, men annars mår jag bra.

Imorgon går jag in i vecka 30 och snart har jag gjort 75% av graviditeten – skönt! Blev ny magbild på gymmet för någon vecka sedan :

Nu har dock mitt gymkort gått ut och jag har inte bestämt om jag ska köpa nytt eller inte. Det kostar inte så mycket på mitt gym, men det blir ändå en slant och sist fick jag faktiskt ont av att stå på crosstrainern och då finns det inte jättemycket jag kan göra där längre. Lite styrkeövningar går ju att göra hemma också – fast det ska i och för sig bli av också…

Simningen går bäst just nu och jag ska nog smyga in något mer pass i veckan tror jag. De senaste två veckorna har jag börjat känna av fogarna och jag går inga jättelånga promenader längre, så lite fler simpass kunde vara skönt. Jag har planerat att börja på gravidvattengympa också – det är ju ingen hårdträning precis men brukar vara skönt och roligt. På simningen har det bara varit enstaka övningar jag fått korrigera på grund av bäcken och mage – annars kör jag på. Däremot får jag tänka på hur jag häver mig upp på bassängkanten så jag inte slänger upp ena benet och skjuter ifrån för då får jag ont. Jag får liksom använda stegen.

Häromdagen ringde en reporter från lokaltidningen och ville göra ett reportage med mig om graviditet och träning (hur de nu visste att jag är gravid – jag har då inte ringt och berättat det…). Det var riktigt roligt att svara på frågorna och resonera lite, men sedan ville de komma och fota mig på en simträning och då blev det genast lite jobbigare. Bra utmaning för mig dock så jag lovade att de skulle få komma och tänkte att det är ju inte så farligt med bilder där man simmar eftersom ju inte hela kroppen syns. Trodde jag… Fotosessionen började med att fotografen bad badpersonalen att tända upp lite strålkastare för att få bättre ljus innan han satte mig på bassängkanten för att ”få med magen ordentligt på bild”. Jag är ganska nervös för reportaget, men det är nog som sagt ganska bra träning för mig och min kroppsuppfattning. 

Idag har vi i Julita Triathlon haft årets första tourtävling i vår tour. Jag kommer att missa åtminstone 4-5 lopp av 10 deltävlingar så det blir garanterat ingen upprepning av förra årets sammanlagda seger, men eftersom dagens lopp var 200 meter simning och jag fortfarande kan simma så ville jag ändå ställa upp. Totalt kom hela 31 deltagare till start och det var roligt! Jag hade ingen aning om hur hårt jag skulle klara av att köra och hade nog med facit i hand lite för stor respekt för distansen tillsammans med graviditeten, för jag hade nog kunnat prestera lite bättre. Dock är det skönt att inte utsätta Ärtan för floder av mjölksyra så det blev nog en bra kompromiss. Tiden blev 3,18 vilket räckte till andra plats av damerna och 10:e plats totalt – klart godkänt av en ganska höggravid tycker jag. En trevlig förmiddag! Bjuder på lite bilder och det är ingen stilstudie direkt, men jag tycker man kan vara ursäktad lite klumpiga voltvändningar när man har en rund mage i vägen… 😉 

Vi har en egen fotograf (eller egentligen flera) i klubben och Andreas Assermark ska ha en eloge som både simmade med bravur och dessutom tillbringade halva förmiddagen under vattnet med kameran i högsta hugg!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade