Sikta bakåt

Man brukar väl tänka att man ska sikta framåt och uppåt, men just nu är det mycket fokus på bakåt för min del. Backning närmare bestämt. Det är det där BE-kortet jag kämpar med och veckorna fram mot körprovet har gått oroväckande fort. Jag övar mycket på helgerna med vår bil och vårt skruttiga släp – vi passar på när Eskil ska sova för annars blir han uttråkad. Ibland blir vi lite osams (jag och sambon alltså, inte jag och Eskil…) och jag blir trött och ger upp, men jag har ändå gjort stora framsteg. Vi har haft lite diskussioner om stötfångarens funktion… Jag tycker att det hörs ju på namnet, den borde ju vara gjord för att klara lite stötar. Rickard håller INTE med så han tycker att det är en dålig idé att svänga så mycket med släpet att dragstången går i stötfångaren.

Här tog Rickard en bild på den glada backaren, sen tittade han på bilden och beordrade mig att köra till biltvätten.

Det är ju betydligt lättare att backa när det är barmark tycker jag, då syns kanter och linjer mycket bättre. Men nu är det snö, idag har jag övningskört med trafikskolan. Jag är så otroligt glad och tacksam över att Sjögrens trafikskola valde att sponsra mig med den här utbildningen efter att Rickard insjuknade i somras/höstas. Jag började med att plugga hårt inför teoriprovet och när som helst när jag klev in på trafikskolan med diverse frågor fanns det alltid någon som hade både tid och gott humör och som hjälpte mig. Det är riktigt härligt att hänga på trafikskolan, fika lite, plugga, prata. När teroin var avklarad började jag köra och det har varit jätteroligt – fast svårt. Jag har haft en kanonbra lärare som är cool, tålmodig och rolig. Första tillfället visste jag på riktigt inte vilket håll jag skulle vrida ratten åt, men jag har lärt mig massor. Kan varmt rekommendera Sjögrens!

Tips: just nu söker de bloggare och Youtubers som går i körkortstankar. Är du den d söker eller känner du någon? Maila till andreas@sjogrenstrafikskola.se

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade