Rörelseglädje

I morse fick sonen för sig att han ville leka med en kompis som bor 14 kilometer från oss, han ville också cykla dit. Skulle jag skjutsa honom med bil skulle det väl ta en halvtimme fram och tillbaka, när en sjuåring ska cykla 14 kilometer tar det längre tid… Men är det nu så att vi har lyckats locka fram rörelseglädje hos barnen så att de faktiskt tycker att det är roligt att använda kroppen för att transportera sig så är det självklart att han skulle få cykla. De flesta gånger han cyklat lite längre har jag sprungit med, nu när jag också cyklade gick det ju lite fortare så han blev ganska trött. Men stolt! Det var ju strålande väder ute så vädret var perfekt för en cykeltur. Jag tog en liten extrasväng på hemvägen för att det var så skönt ute.

På eftermiddagen blev det ett par tusen meter simning i sjön, bara för att jag var så sugen på att testa nya dräkten lite mer. Det kändes jättebra och var riktigt roligt. Jag trodde att det skulle vara jättekallt men det var inte alls farligt, än är inte hösten här.

Nu äter jag Toffifee och ligger på soffan, riktigt skönt! Imorgon ska tre fjärdedelar av familjen springa terränglopp, 700 meter för dottern, 900 meter för sonen och 10 km för mig. Det brukar vara riktigt roligt och vädret ser ut att bli strålande. Får återkomma med rapport.

image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade