Racerapport, läger och långpass

Vilken helg det varit, galet intensiv! Vi körde från Katrineholm klockan 7 i fredags och sen dess har det gått i ett. Vi hade lånat en bil av mina föräldrar och åkte två bilar upp för att sambon och dottern skulle kunna åka hem och få med min cykel efter tävlingen så jag kunde inte sova i bilen som jag annars gärna gör. Vi kom i ganska lagom tid till tävlingsplatsen som var något slags vilda västern-ställe och lastade ur grejor, kollade runt och förberedde det som gick. Jag värmde upp, pratade med lite folk och klockan 11 var det dags för start. Första löpningen gick riktigt bra och jag sprang de 10 kilometrarna på ganska så exakt 40 min. Jag gillade banan, lite kuperad och på grusväg och lite stig. Växlade ut som 4:a i damklassen men det visste jag ju att inte det skulle hålla så länge och mycket riktigt så var det fyra tjejer som cyklade om mig på den 40 km långa cyklingen. Jag gjorde ändå ett ganska bra lopp med 32,4 i snitt i snålblåsten.
De avslutande 5 kilometrarna löpning gick tungt och jag orkade inte springa snabbare än 4,08-tempo men jag kom i mål på 2,18 och det är jag nöjd med.

På eftermiddagen gjorde sonen sitt lopp och därefter var det dags att vinka av halva familjen och bege sig till hotellet för incheckning. Vilket tog tid, lång tid. Stackars damen i receptionen som fick strul när hon skulle checka in typ 150 personer samtidigt och ingenting funkade. Efter en snabb dusch var det upptakt för lägret och sen har det gått i ett. Barnen har tränat, busat och lekt. Ätit massor av god mat och mellanmål. Vilket läger! Underbara ledare och fantastiskt välorganiserat!

Idag missade jag den avslutande cyklingen på Arlanda testtrack då jag åkte in till Stockholm och sprang långpass med TSM. Totalt 38 km avverkades och det var med tunga ben på slutet. Min vana trogen skaffade jag mig lite skavsår runt höfterna, men jag är rätt van nu.

Jag var väldigt trött när jag hämtat August ute vid Arlanda och vi skulle köra hem och det märktes. Först körde vi fel och hamnade nästan ute på Värmdö innan vi kunde vända och då var det tokmycket kö in mot stan igen. En timme senare hade vi letat oss tillbaka och då skulle vi stanna vid en mack och fika. Vi kissade och köpte glass, var bara borta några minuter och när vi kommer ut har vi fått parkeringsböter! Jäkla skit! Jag har aldrig varit med om att man behöver p-skiva på en mack! Inte mycket att göra åt dock. Nu ville vi bara hem, vi passerade Södertälje och efter en stund säger sonen (som älskar kartor och kan nästan alla vägar i hela Sverige): ”mamma, är vi inte på E4:an och kör nu? Vi borde nog vara på E20…” Och mycket riktigt, strax uppenbarade sig Trosa och inte Strängnäs… Ingen fara på taket, det går att köra den vägen också men den är längre. Jag var nog egentligen lite för trött för att köra idag.

Men nu är vi hemma med en fin helg i minnet!

image

image

image

image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade