Överraskande kropp

Ni har säkert varit med om känslan, vare sig ni är löpare, triathleter eller håller på med någon annan idrott. Man har tränat exemplariskt, vilat lagom, sovit och ätit bra – och när man väl ska prestera känns kroppen skit! Som tur är finns även motsatsen; man har legat sömnlös, oförutsedda händelser har gjort att maten blivit en smärre katastrof och ändå presterar man på topp med en fantastisk känsla. Kroppen är överraskande och rätt fantastisk faktiskt, dessutom är det på sätt och vis skönt att man inte kan styra den helt och hållet.

Idag hade jag ett överraskande träningspass. Jag stack ut på ett löppass lördag kväll klockan 18.40, utan att ha ätit annat än frukt och nötter, jag hade hemsk träningsvärk i varenda definierbar muskel efter ett Military Training-pass i torsdags och jag var trött efter att ha kört bil Motala tur och retur. Det gick jättebra att springa! Kroppen kändes lätt som en fjäder och det var underbart skönt löparväder ute (även om jag egentligen önskar mig underbart skidväder). Härligt pass!

Lätt som en fjäder kände jag mig definitivt inte igår på simningen. Jag fick kämpa precis varje meter av de 4200 jag simmade. Träningsvärk i hela kroppen, armar och ben kändes som enorma timmerstockar – det gick tungt! 16 x 25 meter fjäril och 16 x 25 från pall (där var det värsta att hiva mig upp ur vattnet) var inte favoritövningar för överkropp som dagen innan ägnat sig åt armhävningar, burpees och annat som den aldrig annars gör. Jag bet ihop och kämpade mig igenom hela passet och trots att det gick så oerhört tungt så var jag nöjd med passet.

Anledningen till träningsvärken var alltså ett pass Military Training som jag körde i torsdags (på mitt träningsschema stod det vilodag…) tillsammans med ett gäng från Julita Triathlon. Blött, kallt, lerigt, sandigt, jobbigt och kul!

image

Den här veckan har varit ganska tuff, den är en så kallad +++-vecka vilket innebär rätt hög belastning. Dagen efter tisdagens norska intervaller stod cykelträning på schemat och jag valde faktiskt utomhus trots gråväder, mörker och att jag tränade själv. Jag var till och med riktigt peppad när jag rullade iväg – och upptäckte att det var punka på bakdäcket… Tillbaka hem till garaget, där jag inte ens fick loss hjulet eftersom det är skärmar på crossen och jag inte har så bra tålamod med vissa saker. Tur att jag har en egen mekaniker (och en glad assistent med jättestora stövlar).

image

Dagen idag har varit fylld med träning, fast för min del bara kvällens löpning. I förmiddags hade jag triathlonträning för barn med ett gäng mycket entusiastiska och glada ungar, jätteroligt! Hem för en snabb lunch och sen for sonen och jag mot Motala för att han skulle få cykelträna lite med sina kompisar i Team Lewa Sport. Han är medlem där för att han har kul ihop med andra barn där och de brukar träffas på tävlingar. Nu på vintern har de cykelträning inomhus och eftersom August älskar att cykla så ska han såklart få vara med lite då och då.

image

En kommentar

  • Rund är också en form!, 20 december, 2015

    Kroppen är en komplicerad manick, som definitivt överraskar både åt ena och andra hållet ibland… 🙂

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade