Oppebylöpet 2015

Jag stretar på med träningen och det går helt okej bra. Simning, cykel och löpning och jag börjar bli lite nojig. Förra året fick jag rejält ont i en fot efter sista långa passet inför maran. Det har jag inte fått i år, utan träningen flyter på. Då börjar jag genast undra vad annat som ska gå fel – för något kommer väl att göra det? Avdelningen för positivt tänkande…

Igår åkte jag med hela familjen till Nyköping för att springa Oppebylöpet. Barnen sprang knatteloppet och var väldigt nöjda (även om det inte ser så ut…) över sina fina pokaler.

Jag anmälde mig till milloppet. Förutom att jag tycker att det är jättejobbigt att springa millopp så är det ju ett jättebra träningspass, jag kan liksom byta ut ett pass med tusingar mot en tävling och det är sjukt mycket lättare med motivationen på tävling. Det var soligt väder men väldigt kyliga vindar, lagom mycket folk och avslappnad stämning. Men alltså. Jag fattar att alla kan bli kissnödiga – men måste karlar i jeans ställa sig i toakön 5 minuter innan start när alla stressade löpare vill in?

Första kilometern på loppet var lättsprungen, sen gick det uppåt med jämn lutning i 2 km. Det var rätt jobbigt på första varvet och jättejobbigt på andra. När det till slut gick nedför så var det brant, sen blev det uppför igen. Jag sprang ganska bra, men på den tuffa banan och utan draghjälp (det var glest med folk framför) blev det ingen supersnabb tid. Jag sprang i mål på 39,24 och vann min klass, det var ju kul.

Sen hade jag fått för mig att cykla hem, en sträcka på ca 60 km. Det var kanske en bra idé i teorin, i praktiken så ångrade jag mig djupt. Det var motvind exakt hela vägen, det var inte kul en enda stund och det gick jättesakta. Men – jag fick in några mil på träningskontot i alla fall. Idag och imorgon är det vilodagar, imorgon hänger jag med familjen på Gröna Lund hela dagen och det ska bli superkul! Det är en present från mig till familjen, som tack för att de är mina trogna supportrar. Vi åker tåg upp, går på Grönan och sover på Af Chapman. Barnen är väldigt förväntansfulla.

På söndag ska jag på träningsdag tillsammans med Team Skoda som jag ska cykla Tjejvättern med, mer om det i ett annat inlägg.

image

image

image

image

En kommentar

  • Bojan, 16 maj, 2015

    Hej
    Först och främst grattis till en grym resultat på Oppebys ,snäll sagt; tuffa bana. Du och din dotter finns med på några bilder som min fru tog på vår dotter i målet av knatte löpet så om du önskar skickar jag gärna dem med e-post till dig.
    Med vänliga hälsningar
    Bojan

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade