Oplanerad vilodag

Oplanerade vilodagar brukar oftast bero på tråkiga saker, som skador eller sjukdom. Idag beror min vilodag på att jag blivit en adventsfuskare – jag kände helt enkelt på mig att jag inte kommer att vara så sugen på att städa, byta lampor i fönstren och annat i helgen så vi fixade det mesta ikväll. Därefter var det tänkt att jag skulle byta ut trainerpasset mot ett lättare löppass och lite styrketräning men det slutade med – ingenting. En del av mig känner lite skuldkänslor över att jag liksom bara fimpar ett bra pass, men en annan del är rätt stolt över att jag är så pass kompis med min kropp att jag kan ge den det den behöver – idag var det vila.

Igår blev det ett nära döden-pass på tisdagscyklingen – jag var så trött! Det fanns nog lite olika orsaker till mina trötta ben – måndagens syrapass på simningen och dubbdäck på mtb:n var nog ett par av dem. Jag var gråtfärdig för det kändes som att jag bara blir sämre och sämre på att cykla – i varje uppförsbacke sved mjölksyran i benen och jag hamnade efter hela tiden. Ville bara skrika åt de andra att cykla ifrån mig så jag slapp känslan av att sinka dem hela tiden. Till slut fick jag låna min kompis cross istället och vad hände då? Jo, mjölksyran försvann och det kändes som att jag bara gled uppför backarna. Jag kanske inte är enbart usel på att cykla, det kanske spelar in att jag cyklar på annan cykel än de andra.

Jag fortsätter gneta på i alla fall och hoppas det ger effekt framåt våren. Simningen känns helt ok för tillfället och löpningen också även om den inte har varit prio ett. Tyvärr har jag lite känning i min höft igen, skulle nog behöva lite knäckande och massage och så är det bara att växla upp lite (från typ växel noll…) med rehabövningar igen. Det är väl bara det att allt ska klämmas in i schemat också.

Nu ska jag lägga en stund på tidigare nämnda övningar samt betala lite räkningar – vilken toppenkväll va?

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade