Och vad händer här då?

image

Jo det är ju somnar! Inte sommarvärme visserligen, men solen skiner, barnen är glada (nåja…) och det är semester! När jag löptränar tar varje pass jättelång tid eftersom det är så himla mycket blåbär i skogen. Jag kommer hem lila om fingrar och mun, för även om jag vanligtvis helst fokuserar på själva träningspasset och inte gärna stannar och pratar eller fotar så glömmer jag liksom bort det när jag ser alla blåbär. En hel del pauser blir det. Men det är ju så gott med bär! Och när jag kommer hem blir vinbärsbuskarna nästa anhalt, så läskande och gott med både röda och svarta vinbär – gissar att de innehåller en del nyttigheter också. Sen är det ju jordgubbar, hallon, melon, nektariner – jag älskar det!

Simmat har jag faktiskt inte gjort sen Vansbro, men jag har jobbat desto mer på cyklingen. Så länge jag fortsätter vara en fegis fortsätter jag ju dock att tappa i kurvor och nedför, men jag känner mig ändå aningens starkare. Jag tränar på med löpningen, fast löpformen känns sådär. Får väl se hur det blir med lite vila nu.

Igår var jag med på en väldigt trevlig träningstävling i Österåker, en liten ort som ligger ungefär 25 kilometer hemifrån mig. Vi var 35 glada triathleter på alla nivåer som simmade 400 meter (ja just det, lite har jag visst simmat…) cyklade 1 eller 2 varv på en 13 km lång cykelbana och avslutade med drygt 4 km löpning. Man fick välja om man ville göra det som en tävling eller om man ville stanna upp för en genomgång mellan de olika grenarna. Jag gjorde något mellanting, körde på i hyfsat tempo men med lugna växlingar där jag stannade till och pratade lite. Förutom att jag fegade ur i alla kurvor så cyklade jag helt okej. Löpningen gick segt och jag borde kunna ligga under 4 minuters-tempo på 4 km så det finns lite att slipa på. Men visst, jag hade ju inte vilat mig i form heller. Nu blir det lugn träning en vecka innan SM på medeldistans i Jönköping den 25/7. Jag ska väl helst låta bli att bryta nig eller åka ambulans som uppladdning så är det nog lugnt.

Jag ska få en present! Ett par fina hjul till min cykel. Ni får se dem när jag fått dem, jag får dem levererade till Västerås imorgon när vi åker dit med sonen som ska tävla där. Kul!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade