Nya kläder och kallt om rumpan 

Nu har det verkligen blivit vinter – härligt! Massor av snö och kallt, gårdagens första träningspass blev snöskottning och det gick över förväntan med fogar och allt.

Jag frös dock när jag var med barnen i pulkabacken, för med bebisen i magen vågar jag inte fara runt lika mycket som jag är van vid. Är lite sugen på att åka skidor men är väldigt tveksam till att mitt bäcken skulle gilla det och dessutom vet jag inte ens om skidorna funkar när jag väger mer än vanligt. Avvaktar lite och ser, går inte att hinna allt heller.

Igår kväll var jag ute och sprang en timme. Det gick riktigt bra, men det hade kunnat gå ännu bättre om jag inte hade varit tvungen att välja mellan att hålla i byxorna hela vägen eller springa med byxorna nedanför rumpan. Jag valde lite blandat… De tightsen får vänta tills nästa vinter, när jag inte är gravid. Jag frös inte mindre om rumpan när jag behövde ta kisspaus i isvinden heller, men jag klarade mig med ett stopp i alla fall. Idag tog jag julklappspengarna jag fick av mina föräldrar och köpte en baddräkt, ett par tights och en sport-bh. Hittade billigt, men jag känner oavsett att jag måste ha bekväma (och fungerande) kläder även om det bara gäller ett några månader. Köpte en långärmad och en kortärmad träningströja på HM häromdagen och sambon har beställt en billig cykeljacka som jag förhoppningsvis kan låna.

Idag höll jag mig inne. Temperaturer på runt -15 grader brukar inte avskräcka mig, men mina luftrör är lite känsligare än vanligt så jag nöjde mig med att titta när barnen grävde runt i snön. Det var sagolikt vackert ute i alla fall!

Jag försöker att inte bli stressad över att jag inte är ute och tar tillvara på snön hela tiden och jag ska inte förneka att jag gärna scrollar snabbt förbi alla skidåkarbilder och Friskisuppdateringar på Facebook. Egentligen vet jag ju att jag inte kan göra allt och att jag ju valt det här själv, men jag vill liksom vara överallt ibland.

På eftermiddagen idag var barnen och jag i simhallen. En härlig eftermiddag, de är ju så stora nu att vi håller igång allihop – när de var mindre frös jag så förskräckligt när vi badade! Bäst är egentligen om vi inte gör sällskap med någon annan familj så man ska prata med andra vuxna, då blir jag genomfrusen direkt. Nu passar jag på att trampa vatten eller vattenjogga lite när barnen hoppar från trampolinerna och idag simmade jag 1000 meter under barnens glasspaus. Vi funderade på om jag egentligen fick åka vattenrutschkana eftersom det står ”endast 1 person/åk” och jag, som dottern påpekade, just nu är två personer… Dottern börjar bli ett riktigt vattendjur – idag simmade hon 2 x 25 meter och dök från kanten så att hon fick köpa guld- och silverfisken. I måndags när vi hade triathlonsimning hoppade hon flera gånger från 3-meterssvikten. Sonen övade inför söndagens simtävling på hemmaplan, vi tog tid på 50 meter bröst- och frisim.

I tisdags var vi på ultraljud. Jag hade varit väldigt orolig innan, men allt såg jättefint ut! Två förmak, två kamrar och alla klaffar i hjärtat, hel ryggrad, armar och ben, magsäck och urinblåsa. Ärtan var dock inte så sugen på att visa om vi får en lillebror eller lillasyster men det får vi säkert se framöver, vi ska på fler ultraljud eftersom vi är med i en tillväxtstudie. Omkring den 4/6 kommer i alla fall Ärtan och jag hoppas hen är lika bra på att passa tiden som sina syskon som kom en respektive tre dagar innan beräknat.

En kommentar

  • Åsa, 7 januari, 2017

    Grattis till bebisen som kommer i sommar. Klart man ska ha bra kläder både som ogravid och gravid, annars känns träningen inget bra.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade