Nya bekantskaper och nya vanor

Jag har tänkt tanken länge men inte fått till det. Nu är det dags. Varje dag är nu skärmfri från klockan 21 (undantaget tv:n) och på tisdagar redan från klockan 16. Ringa är okej, men inte sms, messenger, sociala medier, mail och annat surfande. Jag har gjort mig alldeles för lättillgänglig och förväntar mig nästan detsamma av andra, det blir lätt en stress att hinna svara på allt, kolla efter svar från andra, checka av Facebook, svara på kommentarer och annat. Egentligen helt i onödan eftersom det är väldigt få saker som inte kan vänta till nästa dag. Det låter enkelt men jag tror ärligt talat att det kommer att bli lite tufft faktiskt. Jag tänker att om jag informerar de flesta som jag brukar ha tät kontakt med så blir det lättare. Det här innebär också att jag måste försöka bli lite mer disciplinerad med kursen jag går på distans, Plattformen, jag hoppas det går bra.

Min knästatus är: bättre! Superskönt! Akupunktur och riktad styrketräning har vi kört och utöver det har jag kört på som vanligt, ganska hårt till och med, och trots det har knäet alltså blivit bättre. Jag sprang ett halvmaralångt pass i lördags tillsammans med diverse löpare härifrån stan (bortse från att jag ser helt ihoptryckt och uppblåst ut på kortet ;-)) och det kändes bra.

image

Eller bra och bra, jag är ju otränad löpmässigt, men vi joggade runt i 4,45-tempo och det blev ett bra pass. Klas (killen i blått med armen i vädret) är en kille som gillar att fixa och organisera, han hade ordnat med vätskekontroll (och hejarklack) längs banan – stort plus för det!

I söndags var det dags för kapacitetstest på cykel, kort distans. Jag blev lite osäker på om det var tiden eller distansen som var viktigast eftersom jag missade det officiella tillfället på förmiddagen, men valde att köra en timme. Jag fick sällskap av en träningskompis som lite draghjälp och efter en halvtimmes uppvärmning körde vi. Jobbigt var det men jag är ändå nöjd, jag har nämligen lite svårt att pressa mig på cykel. Jag hann 32,78 km på 60 min trots att sista minuterna var uppför Öknabacken och pulsen vid det här tillfället tror jag var betydligt mer tillförlitlig än vid förra testtillfället.

Knäet kändes helt okej i måndags efter helgens två pass, skönt! Däremot var jag väldigt snuvig och insåg att det inte bara var pollen utan att jag även var förkyld. Jag kände mig dock inte ett dugg sjuk, bara snuvig. Det blev ett väldigt lugnt simpass på måndagskvällen, jag gick upp redan efter 2200 meter, men det var skönt att mjuka upp benen lite. Jag hade nämligen siktet inställt på Örebro Halvmaraton som gick av stapeln igår. Lite snuva måndag och tisdag, betydligt bättre igår och ingen sjukdomskänsla gjorde att jag valde att springa som planerat. Med en molande mensvärk både i rygg och mage och med ett lätt illamående som ofta kommer dessa dagar kändes förutsättningarna lite så där, i kombination med vårens influensa och knäbesvär blev inte förhoppningarna högre men jag bestämde mig för att se det som ett bra träningspass.

Jag samåkte med tre träningskompisar och vi kom fram betydligt senare än jag räknat med, nyttigt för mig att bli tvungen att rucka lite på mina rutiner. Två toabesök och en kortkort uppvärmning hann jag med innan start och sen var vi iväg. Det kändes riktigt bra och jag låg länge stabilt runt 4,07-tempo. Vid 12 km fick jag nya krafter och en riktigt bra känsla, tyvärr gick jag totalt i väggen vid 18 km då benen dog helt så jag tappade nog en hel del sista tre. Inte så konstigt dock, jag har tränat ganska lite fart och även längdmässigt har det fattats en del. Gick till slut i mål på 1,29,17 och jag tror jag blev 4:a av tjejerna.

image

En extra bonus med kvällen var en ny bekantskap, i alla fall för min del. En supertrevlig tjej kom fram och presenterade sig som en av mina bloggläsare, superkul! Hon hade ju bättre koll på mig såklart, men det var jättekul att träffas och prata lite – hon gjorde dessutom ett kanonlopp!

En kommentar

  • Susanne Bornmar, 14 april, 2016

    Trevligt att träffas! 🙂
    Hoppas snuvan försvinner och att din superform snart infinner sig.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade