Ny bokstav på kortet och massor av snö

Nu är det avklarat, BE-kortet är i hamn! Superskönt och en sak mindre att tänka på. Jag var jättenervös innan men uppkörningsmannen (eller vad det heter) var jättesnäll och alldeles säkert van vid nervösa provdeltagare. Jag behövde bara göra en liten del av allt jag övat på och var nästan lite besviken över att inte få några frågor om friktionskoefficient, lastsäkring och andra krångligheter jag läst in mig på. Men som Andreas på Sjögrens trafikskola sa – nu har jag lärt mig det för livet. Skönt att slippa ut och backa varje helg nu och istället kunna vara utomhus vid fint väder ;-).

Sen blev vi förkylda hela familjen, snuva, hosta och dottern fick hög feber som hon alltid får när hon är sjuk. Men vi åkte till Kläppen som planerat och nu är alla pigga och vi njuter av snö och semester.Jag hänger mest med Eskil och vi kör längdskidor. Det är sjukt jobbigt att åka med honom i vagnen bakom så det blir bra styrketräning. Visst, det är mycket roligare att åka skidor utan släp – men det är mycket roligare att åka skidor med släp än att stå nedanför slalombacken hela dagen med bebis i vagn. Att köra klassiskt var nästan omöjligt och blev väldigt ryckigt, det går mycket bättre att skejta. Men även när jag tycker att jag kör på bra så går det mer än 2 minuter långsammare per kilometer. Bebis är dock nöjd, han sover som en stock så länge jag kör på och jag får många peppande tillrop och leenden av andra åkare i spåret.

Sen försöker jag träna en del före frukost för att inte störa resten av familjens rutiner. Jag körde igång med lite löpning häromdagen men vad som skulle vara lätt jogg i ungefär en halvtimme blev en timmes nära döden-upplevelse – jag sprang såklart vilse! En bedrift i sig får man ju säga eftersom jag sprang längs skoterleden (det är inte direkt läge att springa obanat när det är 110 cm snö), men skoterleden gick inte riktigt där jag trodde. Mycket uppför och en hel nedför blev det och jag var helt slut när jag kom hem till frukost. Nästa gång får jag kanske hålla mig på vägen…

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade