Mycket kul med härligaste klubben!

Vår triathlonklubb består av fantastiskt trevliga människor med olika träningsbakgrund, ålder och ambitionsnivå och jag tror det är vår styrka! Alla är välkomna, alla är viktiga och man behöver inte alls ha flashiga grejor eller prestera på en viss nivå för att vara med. Det blir väldigt lättsamt och trevligt när vi ses och gör saker tillsammans och förra helgens träningshelg blev inget undantag. Vi inledde i lördags morse med fotografering av en av klubbens tre ”hovfotografer”. Den här bilden har Tim Nordlöv tagit, och efter att han fotat oss så höll han även en mekskola med mycket användbara tips för hur man sköter om sin cykel.

Resten av helgen är det Andreas Assermark och Roger Culmsee som tagit bilderna, och några är mina egna mobilbilder.

Efter fika var det dags för cykling. Jag hängde på ett gäng som planerade att cykla ca 75 km. Eller hängde på var väl dagens underdrift… Vi fick höra att det skulle gå lugnt, men vi hade nog bara hunnit ett par hundra meter innan det swishade till och två tredjedelar av gänget var försvunna. Vi återstående fyra bestämde oss för att hålla ihop och det blev en väldigt trevlig runda med jämnt och bra tempo – jag är väldigt nöjd! Underbar lunch som alltid när vår klubbkompis sambo Lina står för ”utfodringen”. Vi blir så bortskämda! Mellanmålen är liksom inte en torr bullskiva, nej vi får smoothie, hembakade bars, fröknäcke med hemgjord färskost och liknande. Då kan ni ju ana att lunchen inte gick av för hackor.

Efter lunchen behövde jag åka hem på amningspaus och bebisgos och missade då ett pass Ironmanteori och kom tillbaka mitt i ett styrkepass. Då hoppade jag dock in som vikarierande fotograf eftersom jag trodde jag hade missat styrkan och hade ”vanliga” kläder på mig.

Kvällen avrundades med teambuildingaktiviteter och grillat. Jag hade råkat ta på mig ansvaret för aktiviteten och hade satt ihop en femkamp där deltagarna bland annat skulle mäta upp/uppskatta 12 meter, göra blindtest på sportdrycker, svara på frågor om triathlonregler och knäcka förkortningar.

Söndagen inleddes med löpteknik, ett jätteroligt pass!

Resten av dagen gick i simningens tecken då vi hade besök av Micke Rosén. På förmiddagen kunde man simma typ privatlektion, fast i grupper om tre stycken, och det valde jag att göra. Intressant och roligt, fast jobbigt och svårt! Sen lunchade Micke med oss i gröngräset utanför simhallen och imponerade genom att lära sig namnen på i princip alla av oss och kunde dessutom rabbla upp varenda liten bruksort och fotbollslag i Sörmland. Efter lunch höll han ett underhållande teoripass om allt från Tarzan och simningens historia till crawlteknik och fysiologi. Sen drillades vi alla i bassängen i två timmar innan en fantastisk helg var slut!

Barntriathlongruppen är också en samling härliga människor, ungarna är högt och lågt men som jag gillar dem! Vi har, efter en lång vinter, äntligen flyttat ut träningen – de var som kalvar på grönbete.

Förra fredagen hade vi 25 grader varmt, sen sjönk temperaturen typ 20 grader så nu längtar jag efter att våren ska komma tillbaka!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade