Motala Kanalsim 2015

I lördags åkte jag ner till Motala tillsammans med två träningskompisar för att testa Motala Kanalsim. Det kändes lyxigt att bara behöva packa våtdräkt (typ) och inte packa hela bilen full med utrustning. Dessutom fick jag välja frukost helt själv eftersom jag (än så länge) inte drabbats av magbesvär av typen löparmage vid simning. Jag blev upphämtad hemma så det var bara att glida med.

image

image

image

I Motala var det strålande sol och halv storm, dock medvind i simriktningen i kanalen. Lite fika, jogg och på med våtdräkten så var det dags att simma in. Vattnet var jättekallt! Det skulle enligt uppgift vara 17 grader och det brukar jag tycka är helt okej, men nu var det väldigt svalt tycker jag.

Det var toktrångt i starten (även om det inte alls ser så ut på bilden…) och det var lite maxpuls de första kanske 300 meterna men sen flöt det på.
image
(bilden är lånad från kanalsimmets Facebooksida och jag tror den är tagen av J Willen)

Det var lättnavigerat eftersom vi simmade i kanalen så det var bara att köra på. Jag hade lite kämpigt med luftrören men i övrigt kändes det bra. Det var många duktiga simmare med från olika simklubbar och från triathlongymnasiet så jag lyckades inte klämma in mig på en bättre placering än 19:e plats. Jag var dock helt okej nöjd med tiden på 30,04 – banan angavs både som 1900 meter och 2000 meter så jag tänker att det nog blev ungefär som en HIM-simning.

En trevlig dagsutflykt!
image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade