Mot Kalmar med stormsteg

Nu är det bara två veckor kvar till Ironman Kalmar, ja nästan lite mindre för om två veckor hoppas jag innerligen att jag gått i mål, har duschat och ligger i sängen och summerar dagen. Eller så kanske jag hoppas vara så fräsch att jag faktiskt orkar vara kvar och titta på Heroes Hour, sista timmen innan målet stänger. Hur som helst, jag tänkte summera och filosofera lite inför loppet här.

Jag känner mig lugn. Jag har gjort det jag kan i förhållande till hur min livssituation är just nu och hur min kropp känns. Min träning har rullat på och jag har förbättrats. I snitt har jag tränat ca 8,5 timme/vecka sedan nyår, vilket kanske låter lite, men jag tror att det varit precis lagom för just mig. Nästan alla lopp jag kört i år har jag persat på och känslan har varit bra, när jag har tränat har jag kombinerat att fokusera på positiv känsla och att ha kul samt att köra välplanerade pass. Jag tränar i stort sett bara på känsla och följer inget program, men jag känner mig trygg med det. Under vintern fick jag dock hjälp med lite förslag på trainerpass av min kompis Oscar. Att jag sen bara valde ett pass som jag körde varje gång är ju en annan sak, men det hjälpte mig ju att bli starkare i alla fall . Jag har också tränat och planerat en hel del på den fjärde grenen i triathlon – energiintaget. Ska bli spännande att se om det funkar.

Våren och sommaren har varit fantastisk för min del. Många har klagat över värmen men jag, som fryser så lätt på cykeln, har varit supernöjd med att få cykla alla pass i ljumma vindar och solsken. Återstår att se vad Kalmar och Öland bjuder på för väder om ett par veckor – kanske har höstvädret kommit då?

Igår fick jag äntligen träna med Andreas igen, så kul! Vi sprang en mil i skogen och avslutade med bad. Det gick fort de första kilometerna men jag pinnade på för att inte sinka Andreas när han nu hunnit komma i så bra form. Sen visade det sig att han gjorde samma sak… Då saktade vi ner lite.

Idag har vi haft en fin dag när Linnéasimmet avgjordes här i stan. August började med att komma 3:a i herrklassen på 500 meter, han var så duktig. Sen tog jag hem segern i damklassen på 1000 meter och var faktiskt totalt 3:a i mål av 39 deltagare. Det kändes riktigt bra och jag fick en mycket bra start, nästan så att jag blev lite snopen när jag inte hade fler framför mig vid första bojen. Vi avslutade med att ställa upp med ett ”mamma-lag” i lagkappen på 3 x 200 meter och utmanade våra barn, jättekul.

Imorgon ska jag köra swimrun, det blir ett äventyr!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade