Men vad hände nu egentligen?

Ikväll skulle träningsgruppen som jag är med och coachar ibland springa på tid för att mäta puls och för att coach Dala ska kunna räkna på mjölksyrenivå och lite annat. Jag tränar i stort sett aldrig efter puls, men eftersom jag är lite nyfiken på det och dessutom skulle ha hand om uppvärmningen så bestämde jag mig för att haka på hela passet. Jag fick sällskap av en kompis till Dala som, liksom jag, skulle springa 10 km och som chansade på samma tempo som jag gjorde.

Men vad hände liksom? Jag har sprungit intervaller en gång de senaste 4-5 månader och väldigt lite snabbdistans. Vi sprang och pratade lite eftersom vi behövde stämma av vägval och tempo, men visst sprang vi på så gott det gick också. Klockade passet på 10 km på 40,15 – utan snabbhetsträning. Känns helt ok… Har ingen aning om hur det gick till, men kul är det.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade