Men hoppsan då!

Det går åt mycket mantran och träning i positivt tänkande nu när våren är här och jag verkligen längtar efter löpning, cykling och hårt trädgårdsarbete. Istället får jag titta på när andra tränar och sliter, jag fixar i bästa fall att sätta penséer i kruka och följa dottern till skolan (sonen har inte tid med sällskap av mamma, han går en annan väg med sina kompisar för att hinna spela lite Pokemon Go). Såklart att jag vet att min tid kommer, jag är ju frisk – att jag inte kan röra på mig beror ju “bara” på att jag är gravid, men det hindrar mig inte från att längta. Nu har det ju varit så härligt vårväder också.

Men så häromdagen råkade jag skaffa mig lite pepp, bara genom några klick på telefonen – så det kan gå… Sonen började prata om att han var sugen på Ironkids i Kalmar (de hade inte börjat med det de två åren jag körde Kalmar), mer på medaljen än själva loppet visserligen – men ändå. Vi tänkte att någon liten utflykt ska vi väl göra med husvagnen i sommar så varför inte till Kalmar, så vi anmälde barnen. Men så googlade jag lite på Kalmar Mini Tri också, tänkte dock att det säkert skulle vara fullbokat men det var det inte. Funderade en minut eller två, sen var jag anmäld. Det kan ha varit ett jättedåligt val, men det får jag ta då – just nu var det precis vad jag behövde! Jag blev alldeles upplivad och peppad och är inte kroppen med på noterna så jag måste stryka loppet så var det ändå värt känslan av att få känna mig lite som idrottare igen. Om bebis kommer som planerat är han över 10 veckor när tävlingen går och så värst mycket träning tänker jag inte att jag behöver för att köra ett lopp som är kortare än en normallång sprint. Simningen är inga problem och cykla lite kan jag göra när jag läkt efter förlossningen. Jag tänker att det som kan bli ett problem är löpningen och fogarna – men löpningen är 4,2 km så jag behöver inte ha provat springa massor av pass innan. Jag får helt enkelt försöka följa den ursprungliga planen: att känna efter hur kroppen känns och inte stressa. Går det så går det, annars är det värsta som kan hända att jag har varit lite glad och peppad i onödan ;-).

Idag har sonen och jag varit och simtränat tillsammans, mysigt! Vi simmar en stund samtidigt, sen bubblar han lite och jag kör på. Därefter kör han lite teknik och jag peppar, instruerar lite och kollar. Han köper en glass och jag kör lite till och så avslutar vi med lite lek. Tänk vad stor han har blivit, fast ändå fortfarande så liten. I måndags kammade han hem en ny medalj på Morgondagarsimningen.

Vad säger ni förresten om det här pangerbjudandet? Ett paketpris (oklart vad som ingår mer) för 375 kr och då INGÅR Kalle Zackari Wahlström. Kanske ska slå till?? Frågan är var jag ska förvara honom?

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade