Men alltså – lägg ner!

Herregud vad mycket åsikter det finns ute på nätet om skidåkarna. Å ena sidan är svenskorna för trötta i mål och lägger sig ner efter mållinjen, för dåligt tränade, för stora och för gnälliga. Å andra sidan, om en norska kommer i mål och inte ser trött ut så är hon dopad. Inte lätt att göra rätt där inte… Folk ska sluta se på längdskidor för att det är så tråkigt att se norrmännen vinna hela tiden, som att det hela vore ett fiaspel där någon kan plocka om pjäserna lite.

Jag vill tro att alla elitidrottare gör sitt bästa, jag vill tro att både idrottarna och deras coacher vet mycket bättre än alla förståsigpåare framför skärmen och jag vill tro att de bästa är de bästa för att de tränat sig dit – inte ätit piller. Jag kan tycka att det ingår i elitidrottares jobb att ställa upp på intervjuer i media eftersom sponsorer såklart vill få synas, men jag tycker inte att det är okej att sitta på nätet och kritisera idottarnas personlighet och definitivt inte deras utseende och vikt. De är ju människor, inte maskiner. Om vi vill att våra svenska idrottare ska lyckas tror jag inte att det är rätt sätt att håna dem, det skulle i alla fall inte jag bli så peppad av

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade