Medevisalvan

I november inledde jag ett samarbete med Medevisalvan, jag skrev en del om de produkter jag redan provat i det här inlägget. Nu har jag provat alla produkter under vintern och tänkte ge ett litet omdöme.

wpid-img_20151110_210127.jpg

 

Vitamincremen har jag använt som ansiktskräm. Den luktar väldigt fräscht och liksom ”spa:igt”, vilket gör att jagkänner mig ganska avslappnad när jag använder den. Huden håller sig behagligt mjuk utan att kännas fet, nackdelen var att jag fick lite mer finnar när jag började använda den – men det är ju omöjligt att svara på om det beror på krämen i sig eller bara att jag bytte till en ny produkt helt enkelt.

Ringblomslotion har jag smörjt in hela kroppen med efter dusch. Huden blev mjuk och fin, men under vintern när det var som kallast behövde jag en fetare produkt då till exempel armbågar och underben inte blev tillräckligt återfuktade.

Sport prep Arnica är en massageolja som jag använt till exempel på lår och vader innan träning för att väcka upp kroppen lite, då masserar jag ganska kraftigt och snabbt. Jag har också använt den när min sambo hjälpt mig att massera till exempel trötta axlar och nacke, den funkar fint till både och. En schysst massageolja helt enkelt, som känns bra att ha kvar på kroppen eftersom den är ekologisk.

Jag fick också ett RHB-stift som ska användas vid massage av trötta och spända muskler. Det har jag främst använt vid egenmassage av partier som känts ömma och ”nästanskadade” efter långa och hårda träningspass. Jag saknar lite den där brännande känslan som vissa liniment ger eftersom jag gillar den placeboeffekten och eftersom den brännande känslan funkar lite dämpande på den ursprungliga smärtan/värken, men förutom det så funkar stiftet bra. Jag har känt mig betydligt bättre i den onda muskeln/muskelfästet/senan dagen efter, fast det är ju omöjligt att svara på om jag skulle blivit bättre ändå. Jag gillar i alla fall stiftet och det är smidigt att använda.

Läppceratet med havtorn älskade jag, jag använde det till och med istället för Försvarets hudsalva och det är ett mycket bra betyg från mig. Tyvärr var stiftet väldigt smalt och det gick av ganska snabbt, väldigt synd!

Burken med Arnicasalva är slut! Jag älskar den! Den används på mina knän, lår och hälsenor på i stort sett varje utomhuspass under höst och vinter, och alla pass när det är kyligt och dåligt väder även vår och sommar. Den funkar isolerande och värmande, den skyddar utsatta partier från att bli kalla och stela och det är så skönt. Sedan jag började använda den har jag sluppit stela knän och hälsenor efter cyklingen på triathlontävlingar och i övergången mellan långa och korta byxor på cykel och vid löpning på våren så är salvan ovärdelig.

Ringblomssalvan använder jag, som jag beskrev i förra inlägget, för att undvika skav, både i underlivet vid cykling och från till exempel sport-bh eftersom jag väldigt lätt får skavsår annars. Jag har också smörjt läppar och händer med den ibland när jag varit riktigt torr och narig. Barnen har också fått prova den eftersom den inte svider.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade