Många race, nattsudd och tack till Trispot!

Jag är mitt inne i en racevecka med mycket kul. Träning hinner jag inte med, jag bara tävlar ;-). Fyra tävlingar på en vecka är ju lite i mesta laget, men hittills har jag avverkat tre och det har gått bra. Såret på foten (ni vet det där jag fick när kniven hoppade upp och högg mig…) har dock ställt till det lite då det sitter under fotknölen precis vid kanten på skon, men det har fått sig en titt på VC och är inte infekterat utan ser tydligen fint ut även om det gör ont emellanåt. Blandat med mina egna race har det varit mycket nattsuddande då jag gått upp var och varannan natt för att se Sarah Sjöström simma hem medaljer – hon är ju lätt värd lite störd nattsömn!

Jag vilade i måndags och i tisdags vankades det kvartsmara i form av lokalt lopp här i Katrineholm:  KK-joggen (förkortningen betyder inte det ni tror…). Fartträning har jag inte ägnat alltför mycket tid åt den senaste tiden och med den lyckade Malmötävlingen i benen kunde jag inte vänta mig några kanontider. Jag bestämde mig därför för att inte maxa utan ta loppet som ett tröskelpass typ. Ingen idé att slita för mycket på kroppen med ett kräkpass utan jag planerade att absolut inte gå ut snabbare än 4-minuterstempo och sen gå på känn, inte titta på andra och räkna på placeringar utan bara flyta på. Det underlättades av att det var ovanligt många tjejer anmälda på väldigt snabba tider vilket gjorde att jag kunde släppa tanken på höga placeringar. 

Kvällen började med lopp för de yngsta, först ut var de som är födda 2008-2011. En kvart innan loppet är det gemensam uppvärmning men det som gör mig lite ledsen är alla barn som placeras på startlinjen av sina föräldrar och inte får vara med på uppvärmningen utan ska ha en bra position i starten. Vi pratar om barn som är 8 år och yngre… Hur som helst, dottern var nöjd och glad efter sitt lopp som hon sprang i sällskap med sin kompis. De avverkade 1,2 km och dottern orkade springa (och prata) hela vägen. Det är hon som är i rött linne och tofsar på bilden.

Sonen, som är 9 år, fick längre bana i år och skulle ta sig igenom hela 2,7 km – långt! Vi hade tränat ett par gånger men jag var ändå rädd att han skulle tycka det var för jobbigt och bli ledsen, men det gick bra även om han var helt slut efteråt.

Mitt lopp gick fint. Långsammare än jag önskat, men hyfsat behagligt och ingen maxpuls. Jag är jättenöjd med att jag lyckades göra mitt eget lopp och inte lockades att slita för hårt då det kan kosta för mycket. Jag orkade le lite då och då, gjorde high five med några barn och jag hann se den fina skylt som vänners dotter gjort till mig – snacka om energikick!

Jag vinkade till och med till speakern – så skönt att komma in på upploppet utan att vilja dö…

(Foto: Mikael Grip springlfa.se) 

Det gick inte speciellt snabbt, men jag passerade milen på 41,16 vilket inte är jättedåligt ändå med tanke på senaste veckornas lopp och den ansträngningsnivå jag hade under loppet. Möttes av finaste fancluben i mål. 

Det blev till slut en 10:e-plats för mig och inga prispengar, men jag blev bästa lokala löpare för 7:e året i rad och fick presentkort på skor och en blomma. Frida Södermark, ultra-VM-löpare från Norrköping, kom på 8:e plats och vi var glada båda två.

Vila onsdag och lite pyssel på Kulturskolan, kompishäng och grillning. Jag hade egentligen simmat lite för att mjuka upp kroppen, men avstod eftersom jag inte ville utsätta såret på foten för påfrestning i onödan.

Igår var det så dags för premiärupplagan av Katrineholm Swimrun,  spännande! Ett lopp som ordnades i otroligt vackra omgivningar och på sina drygt 11 km hann passera två herrgårdar. Jag ställde upp tillsammans med en kille som heter Peter och som jag blev ”ihopparad” med av en gemensam kompis. Vi hade hunnit träna ihop två gånger och hade en hyfsad strategi. Jag är en mer van både simmare och löpare än han, men i ett lag är det viktigaste att just vara ett lag – att samarbeta. Det tycker jag att vi lyckades bra med och jag är väldigt stolt över Peters krigarinsats. Vi slutade 5:a av 20 lag och med enbart rena herrlag före oss.

För er som vill köra ett fint swimrunlopp som passar både elit och nybörjare och dessutom peppas av gott om trevliga funktionärer och mycket publik så kan jag verkligen rekommendera Katrineholm Swimrun! Jag är stolt över katrineholmarna när det ordnas saker så här, folk går man ur huse för att titta och heja och det är uppskattat! 

Idag har jag och familjen haft middagsdejt och planering inför söndagens Ångaloppet tillsammans med min lagkompis Christian med familj. Jag har inte kört Ångaloppet förut och är ganska nervös, speciellt som Christian är en mycket bättre simmare än jag. Förhoppningsvis går det bra! Vattnet ute i Ånga har blivit väldigt mycket kallare under veckan och banan är omlagd, men jag kände ändå att det kanske skulle behövas en bra swimrundräkt för att inte frysa. Som vanligt var jag inte ute i jättegod tid, men som vanligt har Peter på Trispot en service utöver det vanliga och tre timmar efter att jag börjat få lite småpanik och insett att jag nog behövde en dräkt så var den levererad till Katrineholm. Toppklass!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade