Malmö Triathlon 

Vi anlände till ett stormigt Malmö igår vid lunchtid och började med lite mat på ett mycket trevligt ställe som både var affär (med bara ekologiska varor), fik och lunchställe.

Sen gick vi till tävlingsområdet och kollade in Europacupen i sprint, det var kul och svenskarna gjorde bra ifrån sig. Det var galet blåsigt och simmarna for lite som äggskal på vågorna. Pontonen de skulle starta ifrån blåste sönder så de fick ha vattenstart.

Mellan dam- och herrklassen skulle vi åka till hotellet och checkade in, när vi kom till parkeringen hade vi fått parkeringsböter – skit också! Vi hade missat en liten skylt, det kostade 600 kr… 

Vi tittade på herrloppet och sen var jag trött! Det är verkligen jobbigare att titta på än att tävla själv – eller så berodde det på att huvudet blev fullkomligt urblåst nere i hamnen. Efter tävlingarna blev det en snabb middag på restaurang – supergod stenugnsbakad pizza – innan det blev efterlängtat häng på hotellrummet med godis och OS. Så himla skönt att bara slappa utan massa saker att förbereda. Jag satte klockan på 03.00 för att se OS-finalen på 100 meter fjäril med Sarah Sjöström – bara för att upptäcka att det var semifinalen som gick då, jag får göra ett nytt försök nu i natt. Efter att ha sett Sarah göra ett fint lopp, men i semifinalen då, hade jag svårt att somna om och var inte supersugen på att gå upp när klockan ringde 06.30. Duschade och gjorde mig i ordning och så blev det lite hotellfrukost innan avfärd mot Västra Hamnen och tävlingsområdet. Nu var vi noga med att kolla extra på alla skyltar och ställa P-skivan på rätt tid… Incheckning av cykel, godkännande av dräkt (våra klubbdräkter har lite för stort klubbtryck och lite för litet namntryck så det är gränsfall att jag får köra utan nummerlapp, men den blev godkänd för jag har låtit trycka dit mitt namn framtill också) och lite uppvärmning. Vi fick veta att simningen var avkortad till 700 meter på grund av vågorna, det gjorde mig lite besviken eftersom det alltid är roligast att få köra den rätta distansen men inte så mycket att göra åt. Damerna fick starta efter herrarna så det var en ganska liten startgrupp. Jag hade simmat in en stund och känt på vågorna och det kändes bra, men jag frös massor i vinden när vi stod och väntade på start. Simningen gick bra tycker jag. Det blir ju lite annorlunda när det är mycket vågor, men jag tycker inte att det är obehagligt så det är bara att streta på. Jag hade lite svårt att hitta bra andningsrytm på väg mot första bojen, men sen flöt det på bra. Lite förvånad blev jag dock när jag fick en manet i näven när jag tog ett simtag, jag är inte så van vid det. När jag skulle upp på rampen var det två hala trappsteg upp till rampen, eftersom det blåste så mycket så liksom spolades jag upp där som en strandad val – mycket elegant… Jag kom upp som tredje dam ur vattnet, helt okej.

Min nya dräkt är smidig att ta av och växlingen gick helt okej, förutom att jag råkade ha sönder ena flaskstället bakom sadeln när jag tog ner cykeln. 

Ut på cykelbanan och där hade jag varit lite orolig för vinden. Jag är lite rädd för stark sidvind, men det var det faktiskt inte och överlag så kändes cykelbanan mindre blåsig än jag befarat. Förutom sidvind var jag även orolig för punka eftersom det var mycket gatsten, fartgupp och annat hårt att köra över. Jag klarade mig undan med en tappad flaska så det var ju skönt. Jag tyckte faktiskt att jag cyklade riktigt bra och att det var roligt! På en stadsbana är det riktigt bra för min del att snitta 33 km/h.

Vid löp ut var jag femte tjej ut men andra i min klass och målet var att vara första masterdam i mål totalt. Jag sprang på i ett hyfsat behagligt tempo som vid en check av klockan visade sig vara strax över 4 minuters-tempo och jag passerade en efter en. Vi sprang en fyravarvsbana och efter drygt två varv hade jag passerat de andra tjejerna och in i mål var jag cirka 3 minuter före andra dam. Skön känsla, jag kände mig stark hela loppet! Den enda fadäsen var väl att jag krockade med en tant som cyklade ut mitt framför mig på löpningen – dock tur att hon inte körde ut mitt framför en cyklist. 

Jag badade av mig lite i havet efteråt innan jag gick och duschade och bastade – skönt!

Några timmars väntan med mat och hejade på Malin som tävlade elitklassen innan det var prisutdelning.

När vi kom tillbaka till bilen och skulle åka hem hade vi fått – jadå, en j…a böter igen!!! Vi hade ändrat P-skivan och flyttat bilen flera gånger under dagen, men nu lyckats missa det med en halvtimme. Flitiga parkeringsvakter och inte så parkeringsvänlig stad. Billig helg…

Nu är vi nästan hemma igen (eller nåja, vi har en timmes bilkörning kvar) och har lyssnat och tittat på OS-cyklingen på väg hem. Silver till Sverige och Emma Johansson men den glädjen förtogs av den otäcka kraschen, fy så hemskt det såg ut! Tydligen ska holländskan som kraschade vara relativt okej men det såg riktigt illa ut. När vi kommer hem blir det några timmars sömn innan det blir dags att göra ett nytt försök att gå upp klockan 03.00 och titta på simning. Tur att jag inte ska jobba imorgon!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade