Ledig lördag

Tack för responsen på förra inlägget och ursäkta den dåliga meningsbyggnaden – det blir inte alltid bra att blogga från mobilen och inte läsa igenom innan publicering…

Det jag glömde nämna i förra inlägget är att barnens aktiviteter även innebär återhämtning för mig. För även om det är stressigt att hinna dit så är det en stunds total avkoppling att sitta på DuD eller Kulturskolan i 45 minuter och bara vara. Sonen lämnar vi av när han är där, men dottern vill att vi sitter och väntar utanför salen och det gör jag ju såklart då. Ibland pratar jag med andra föräldrar och ibland läser jag, lyssnar på musik eller bloggar – skönt!

Den gångna veckan har bjudit på varierande träning men ganska korta pass. Lite simning, jag har provkört en CX och gruppcykling med klubben. Det finns inte många fördelar med att jobba deltid (fast det räcker egentligen med en: att få mer tid med barnen) eftersom det mest är att göra samma jobb som på heltid men bara få 75% av lönen, men en fördel är att det lätt blir mycket plusflex av att åka på kurs och liknande. Så i torsdags fick jag en ledig dag, toppenskönt! Jag och dottern slappade lite, men eftersom det var jättefint väder ville jag gärna ut. Vi tog en runda, hon på cykel och jag springandes och det var trevligt. Hon har blivit stark och uthållig i sommar och hade inga problem att cykla 7 km på sina små femåringsben. Inte för inte hör hon till en triathlonfamilj heller, för hon skulle absolut löpträna lite efter avslutad cykeltur också.

Det blir lite lägre tempo när hon är med såklart men jag var bara glad över att det kändes bra i benen för det har varit väldigt tungt ett tag. Ett tag inbillade jag mig nästan att jag fått Fönstertittarsjukan (googla Claudicatio Intermittens) eftersom det bara sprängde i benen när jag sprang, men nu kändes det bättre. Det var också skönt att jag kände mig relativt hel, har haft lite besvär med vaden och en hälsena under veckan. Det kom förra lördagen under ett terrängpass, tyvärr när jag hade sprungit halva och hade 10 km kvar hem oavsett vilken väg jag valde… Men jag har behandlat under veckan och nu känns det bra.

Apropå kurser så har jag och en kollega gått en kurs en dag den här veckan och en dag förra veckan, en axelkurs som inriktade sig på neuropatienter och då framförallt strokepatienter. Vi gjorde grundliga undersökningar på varandra och eftersom jag kan ha svårt att koncentrera mig på att lyssna längre stunder så fick jag oftast vara undersökningsobjekt när läraren skulle visa något. Kursen var ju inte till för att diagnostisera mina idrottsskador men jag fick med mig mycket undersökningsfynd och tips. Jag har till och från lite besvär med höger axel men inte så jag funderat på det jättemycket. Nu fick jag veta att jag ska minska tonas och öka rörligheten i Infraspinatus, töja på bakre ledlapseln samt aktiveringsträna Subscapularis. Plättlätt? Eller kanske inte, men en god början.

Imorgon blir det lokalt terränglopp, 10 km löpning i Kurortsloppet.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade