Långhelg

Ja, själva helgen är ju inte extra lång, men långa träningspass har det blivit. Igår stod det klart och tydligt VILA på mitt träningsschema, vad gjorde jag då? Jo jag stack ut på ett långpass löpning tillsammans med en träningskompis, 28 km fick vi ihop. Första 4 kändes otroligt segt, jag var stum i benen efter onsdagens halvmara, men sedan vaknade jag till. Knäet kändes bra så det var jätteskönt! Vi sprang inte fort, men det var skönt att få in ett pass som var lite längre i tid. Klockan visade på 2 h och 35 min när vi kom tillbaka, jättebra! Passade på att ta en promenad på eftermiddagen, jag kan tycka att det är ganska skönt att röra lite på sig efter ett långpass så jag inte stelnar till helt. Det blev en promenad till affären för att köpa lördagsgodis, sonen och två av hans kompisar hängde med på cykel. Vi har 2,5 kilometer till närmaste affär så det blir en lite lagom promenad.

Nu ligger jag i badet och slappar efter en 4-timmarstur på cykel tillsammans med Julita Triathlon.

image

Det var lite kyligt ute, men vädret var ändå över förväntan eftersom prognosen visat regn. Vi måste ha haft enorm tur för det var väldigt mörka moln tidvis och på vissa ställen var det plaskblött på marken. Efter cirka sju mil tog vi en kort fikapaus hos mina föräldrar i Vingåker, mysigt! Jag var förutseende och hade med mig så jag kunde byta strumpor, underställströja och sport-bh och det var skönt, trots det frös jag så jag hackade tänder när vi startade igång igen.

image

Det varade dock inte länge, gänget spurtade igång så pass att jag snart var både hade fått upp värmen och fått mjölksyra. Fick kämpa en del på hemvägen, men de sista två milen kändes riktigt bra. Totalt fick jag ihop fyra timmars cykling och nästan 12 mil. Ett bra pass, jag ligger lite efter med cyklingen.

De senaste dagarna har varit lite kämpiga. I bilen hem från Örebro blev det väldigt mycket fokus på mat och dieter och även om jag egentligen vet var jag står i den frågan så är jag inte immun. Det har blivit en hel del funderingar över mat och vikt, tankarna har gått kring om jag borde vara lättare för att lyckas bättre, att jag tycker att jag ser stor ut och om jag borde lägga om kosten. Egentligen vet jag ju svaret, jag behöver kunna äta utan förbud för att inte trilla i ätstörningsfällan igen och jag vill inte att livet ska vara någon slags tävling där det är viktigare att vara smal än att må bra och ha roligt. Tyvärr säger inte alltid känslor och förnuft samma sak. Mitt skärmförbud på kvällar handlar inte om det, men det är onekligen skönt att, sent på kvällarna, slippa träningsbilder från folk som tränar många timmar i veckan och gärna utomlands. Jag måste lära mig att jag är jag, det går inte att jämföra med andra. Dessutom vill jag stå för ett sunt ideal och då menar jag inte sund som i ”nyttig” utan sund som i sunt förnuft. Jag vill inte att mitt tränande och livsstil ska gå så långt att jag inte kan äta samma mat som resten av familjen – vad sänder det för signaler till barnen?

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade