Kvinna med mancold!

Tänk er nidbilden av en förkyld man – så blir jag när jag är sjuk. Nu har vi visserligen haft influensa hela familjen och ingen vanlig förkylning, men oj vad jag blir sjuk. Det underlättar inte att jag så lätt svimmar när jag får feber, tur att jag nästan aldrig har feber. Nu har jag haft feber, ont i kroppen, huvudvärk, hosta och halsont sedan i måndags, fast idag är jag feberfri! Dottern och jag har varit en sväng på VC idag men ingen halsfluss så nu hoppas vi på naturlig (och snabb) läkning. Jag har varit hemma från jobbet hela veckan, säkert inte jättepopulärt eftersom jag har semester nästa vecka, men jag går inte och jobbar när jag är sjuk. Med tanke på hur jobbigt det varit att gå mellan säng och soffa så var det ju inte direkt aktuellt heller, men sedan tycker jag att det är respektlöst att gå till jobbet och sprida smitta när man borde vara hemma. Jag vill inte bli smittad av sjuka kollegor och det tror jag de flesta helst slipper. Dessutom jobbar jag med hjärnskadade patienter som har nog även utan att personalen smittar dem med influensa.

Jag har inte tränat på åtta dagar och det lär dröja minst några dagar till innan det blir någon träning. Idag är första dagen jag ens orkar reflektera över det och visst blir jag lite stressad trots att jag vet att det inte gör någon skillnad. Jag blir inte frisk fortare för att jag stressar och jag vet ju att jag inte tappar hela höstens och vinterns träning på ett par veckor. Men det känns så!!! Imorgon åker vi (halvkrassliga) till Kläppen för en veckas semester och med tanke på mitt nuvarande tillstånd (krasslig alltså, inte gravid eller så…)så blir det bara skidor av olika slag som får följa med – någon löpning eller annan triträning kommer inte att bli aktuellt. Jag spontanköpte en plats till Tjejvasan för ett par veckor sedan så jag hoppas jag är i skick att köra – det är nästa lördag.

Jag missar ju såklart massor av pass på de här veckorna, men kör strutsmetoden med huvudet i sanden och väljer att inte ens titta efter vad jag missar. Jag får ta nya tag i mars igen och det känns riktigt roligt att jag nu längtar efter att cykla – välbehövligt! Dessutom ska jag köpa ny landsvägscykel nu till våren – har jag sagt det? En jättefin Giant som jag köper från en kille i cykelklubben, han ska uppdatera sig. Jag kommer aldrig behöva uppdatera mig mer – om jag inte vinner några miljoner som jag inte vet var jag ska göra av – den här ramen är mer än tillräckligt fin för mig. Så nu har jag en fin instegsracer till salu om någon är sugen? En kollega ska titta på den, men annars finns den tillgänglig.

Jag var på möte med kommunen för ett par veckor sedan också och fick fortsatt sponsoravtal med dem, jätteroligt! Inga jättesummor men mycket välkommet!

Förresten, här ser ni skillnaden mellan proffs och motionärer – jag brukar köra fyraminutersintervaller men Åsa Lundström är på en annan nivå 😀
image

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade