Kumla Stadslopp

Idag var det dags för årets upplaga av Kumla Stadslopp, ett lopp som nästan alltid går av stapeln i fint väder – men nästan 20 grader och strålande sol hör nog ändå inte till vanligheterna.

Barnen inledde dagen med knatteloppet, med nummerlappar som var stora som tält. August sprang själv och var jättenöjd, Irma sprang med mig och pratade hela vägen – 100 meter innan mål började hon undrar varför loppet var så kort (ca 500 meter) och om hon kunde få springa ett varv till?

 

image

 

 

Ett par timmar senare var det dags för 10 km-loppet. Tveksamt om det är helt optimalt att ladda upp liggandes på en filt mitt i solen, men det var skönt! Ja, jag värmde ju upp på vanligt sätt också. Ny bana i år, mer publikvänlig men oklart om den var mer löparvänlig… Rätt rolig visserligen, men rätt jobbiga backar och mycket tvära svängar som blev riktiga tidstjuvar. Jag är riktigt nöjd med hur jag sprang med pannbenet idag, har en tendens att vika ner mig rätt tidigt i millopp eftersom jag tror att jag inte ska orka. Idag gick jag ut med ett sub40-mål även om jag inte brukar klara det så tidigt på säsongen. Efter halva loppet var det fortfarande rimligt att klara av det, men då kom de där tankarna ”nej, jag saktar ner lite, det gör inget om jag springer på drygt 40 min, det blir ett bra fartpass ändå, jag orkar inte, jag mår illa”. Men! Idag lyckades jag vända tankarna, fokusera och ta en kilometer i taget. De sista fyra kilometerna fick jag slita med pannbenet (och kroppen också förstås) och gick i mål på 39,38 vilket räckte till en tredjeplats.

image

En lite rolig grej var efter prisutdelningen. Alla pristagare fick en stor röd ros och när vi höll på att packa ihop för att åka hem hörde jag en liten tjej som tjatade på sin mamma om att hon ville ha en ros. Mamman förklarade att det var bara vuxna som fick det varpå flickan kontrade med att mamman ju var vuxen. Lite uppgivet förklarade mamman att hon kanske inte riktigt hade sprungit så fort som krävdes för att få en ros. Alla som har lite envisa barn vet ju att det är sällan man hittar argument som barnen godtar så tjejen var inte nöjd. Hon fick min ros och sken som en sol och jag kände mig lite som en kändis som kastar ut blommorna i publiken, haha.

image

2 kommentarer

  • Emmy, 29 april, 2014

    Vad roligt att ha ett glatt väder till att börja med. Jättesöta är ju barnen också. Förövrigt så stort grattis till tredjeplatsen (och ”kändisskaps-incidenten”)! 😀

  • Marie Sandberg, 29 april, 2014

    Tack, vad gullig du är!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade