Kumla Stadslopp 2015

Idag var det dags för en årlig tradition för mig, nämligen Kumla Stadslopp. Vi brukar åka hela familjen för tävlingsplatsen är väldigt barnvänlig och barnen springer gärna knatteloppet. Idag stannade dottern hemma för hon var bjuden på två kalas hon inte ville missa, tur hon har en snäll mormor som ställde upp som chaufför och sällskapsdam. Sonen tog med en kompis så vi hade två barn i alla fall, sen kom även min mormor och min pappa och tittade. Ett gäng från Träningsgruppen hade jag lockat dit också och vissa gjorde tävlingsdebut så det var lite fjärilar i en del magar. Jag hjälpte till med uppvärmning och lite pepp, några sprang 5 km och resten 10 km. Det var väldigt roligt att se hur glada och nöjda alla var med sina lopp efteråt, mycket positiv energi!

Jag sprang 10 km och hade som mål att hålla bra fart och hålla pannbenet hårt, jag hoppades på ett bra formbesked och placeringen kändes sekundär. Vädret var bra, runt 15 grader och lite mulet, dock ganska blåsigt (ovanligt…). Förra året gjorde de om banan så den blev mer publikvänlig, men jag gillade den förra bättre. Det är en hel del skarpa kurvor på den här banan och det stjäl ju tid, dessutom ganska mycket sega uppförslut. Men loppet gick bra och jag sprang in på 3:e plats efter att ha disponerat loppet helt okej. När jag klockade 10 km hade jag 38,08 vilket är jättebra för att vara jag, men loppet var dryga 300 meter längre så den officiella tiden blev 39,29 – helt okej det också!

image

image

image

image

image

En kommentar

  • Cicci, 26 april, 2015

    Grattis till en bra säsongsupptakt och lycka till framöver!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade