KK-joggen 2015

I tisdags gick vårt lokala lopp KK-joggen (KK är förkortning för Katrineholms-Kuriren om någon nu trodde något annat…) av stapeln och då är det fest. Det är det alltid vecka 32 för då är det Katrineholmsveckan och på tisdagen går alltid KK-joggen av stapeln. Det finns barnklasser, en motionsklass på 5,1 km samt huvudklassen som är en kvartsmara. Tävlingen lockar ungefär 1500 deltagare och ganska mycket duktiga löpare eftersom det finns lite prispengar i potten.

Först ut var pojkar födda 2007-2010 där sonen sprang. Det är trångt i starten men ingen ramlade och sonen kom i mål 1,2 km senare, strålande glad efter att kommit på 33:e plats av 230 pojkar. Nästa klass var flickor i samma ålder och då sprang dottern tillsammans med mig. Hon hade också två kompisar med sig så vi var fyra stycken som stod hand i hand i starten för att jag inte skulle tappa bort någon av tjejerna. De tog det lugnt, pratade och väntade på varandra, en av dem tappade en sko… De hade roligt och kom nöjda i mål.

Sen var det dags för mig att värma upp samtidigt som jag försökte ha lite koll på några av de lite äldre barnen som jag känner. Det var väldigt varmt och jag tänkte lite som så att om det ändå regnat hela sommaren så kunde det väl fått regna en dag till – tycker inte om att tävla i gassande sol. Men det är ju kul för publiken med fint väder såklart.

Min start gick 19.15 och det kändes rätt tungt från början. Föga överraskande visserligen för det här loppet tycker jag sällan känns särskilt bra, men det är ju inte roligare för det. Hamnade, som så ofta, ganska snart i ett slags vakuum där jag sprang ganska ensam utan draghjälp. Försökte att springa på känsla och inte titta så mycket på klockan, men varje steg var en kamp. Vid 4,5 kilometer var jag väldigt sugen på att börja gå men det gjorde jag ju såklart inte. Det var sjukt mycket folk som hejade på mig längs banan och det var jätteroligt, tyvärr var jag så trött att jag inte orkade visa någon uppskattning utan jobbade med något slags tunnelseende… Jag passerade milen på precis under 40 och gick till slut i mål på 42,09 vilket räckte till 7:e plats, 700 kr i prispengar samt pris för bästa lokala dam. Jag har ju i stort sett inte tränat någon snabbhet alls så att hålla under 4 minuters-tempo får anses godkänt även om känslan kunde fått vara bättre.

Jag slog ju i knäet på Nyköping Swimrun och det känner jag fortfarande av vilket gjorde att jag var orolig för om jag kunde starta. Det gick bra med knäet men det är fortfarande inte bra – hoppas att det ger med sig helt till Kalmar.

Katrineholms-Kuriren hade ringt mig flera gånger inför loppet och ville bestämma om intervju med bästa lokala damlöpare. Känn ingen press, men… Jag som redan sätter jättehög press på mig själv, det är ju liksom lite svårt att bestämma placering innan loppet är avgjort. Försökte att tänka bort det, men jag tycker att det är svårt och speciellt när det gäller lokala lopp.

image

image

image

Foto: Johan Eklöf

image

image

Foto: Johan Eklöf

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade