Kasta sten i glashus

Förra helgen var det riktigt blåsigt och det kom snöblandat regn på tvären. Mitt Facebookflöde svämmade över av kortärmade trainerbilder och jag fick lite lust att retas så jag skrev ett inlägg (med många smileys) om att det var det här vädret som skulle skilja agnarna från vetet och så gav jag mig ut på en tre timmar lång mtb-runda. Bara det faktum att inlägget skrevs av hon som helst inte tränar före klockan 10 på helgmornar och som gärna går upp lite tidigare från simträningen för att hinna basta gjorde ju inlägget lite vanskligt, att jag sedan vaknade upp med feber dagen därpå gjorde ju fiaskot komplett ;-). Men det bjuder jag på. Dessutom cyklar jag ju hellre ute för att det är så förbannat tråkigt att cykla trainer så det är ju inte så att mitt pannben är tjockare för att jag cyklar ute…

Hösten blev kort i år – jag badade fortfarande i sjön i mitten på september och sedan kom första snön i början av november. Annorlunda, men charmigt också. Den här helgen blir det nog dock ingen utecykling då snön är på väg bort och vägarna glashala. Har visserligen dubbdäck på både crossen och mtb:n men jag har ändå svårt att koppla av och då blir det ingen bra träning. Kommer få min beskärda del av halkan senare i vinter gissar jag, men den här helgen hoppar jag eftersom det ser ut som att snön helt ska regna bort i mitten på veckan.

Förra veckan var jag på Annas begravning. Det var överfullt i kyrkan, det var oändligt sorgligt, hjärtskärande och fel men samtidigt en oerhört vacker och kärleksfull stund. Det låter säkert klyschigt, men ända sedan hon fick sitt cancerbesked har jag haft en annan mening i min träning och mina prestationer. Det har varit lättare att acceptera dåliga dagar och lopp där jag inte var nöjd med tiden och känslan – för jag har tacksamheten över min friska kropp som låter mig göra det jag älskar. Naturligtvis går det inte att vara tacksam 24/7 för att man är frisk, men jag har på ett annat sätt kunnat uppskatta mjölksyran i benen i en uppförsbacke för den talar om för mig att kroppen kan och vill. 

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade