Jag och Björgen?

Igår efter simningen kände jag mig rätt utpumpad och det var väl kanske inte så konstigt när jag kom på att den senaste veckan har bjudit på fyra simpass och tre skidpass – med så mycket överkroppsträning matchar jag kanske Marit Björgens armar snart? Eller kanske inte…

Det har varit roliga pass, men jag kan få lite ångest när jag märker att löpningen blir lidande. Och kanske lite cyklingen också, men det verkar jag visst förtränga lite mer. Men trots allt är vintern kort, särskilt den här säsongen som det sett ut hittills, och då är det roligt att njuta av snön. Det är väl kanske dock lite mer oklart varför jag simmade så mycket också. På skidorna har det bjudits på ett klubbmästerskap i fel klubb, en kretsstafett samt en träningstävling i skiathlon. I onsdags skulle DM i skiathlon gå av stapeln i Ärla och lagom som jag hade vallat tre olika par klassiska skidor med diverse klister och annat kladdigt, packat matsäck och gjort mig klar så ringde de och berättade att tävlingen var inställd på grund av för blött underlag. Både jag och de två tjejerna jag skulle åkt med var en aning besvikna så vi bestämde oss för att åka ut till Båsenberga och ordna vårt eget skiathlon. Vi gick in för det med liv och lust och hade väldigt roligt – extra kul var ju att jag vann förstås eftersom jag är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna.

Igår efter simningen låg jag raklång på simhallsgolvet och pustade ut. Såklart att det är allra skönast att vila ut på en mjuk gräsmatta i solen, men just igår kändes ett blött och skrovligt klinkersgolv alldeles underbart bra. Jag mådde inte dåligt, jag var bara väldigt trött!

Idag blev det en lugn återhämtningsjogg som kändes förvånansvärt bra med tanke på hur sliten jag kände mig igår. Jag joggade en mil och bestämde mig för att bara gå på känsla och springa hur sakta som helst – kroppen fick styra. Men när jag kom hem hade jag hållit strax under 5-minuterstempo ändå, trots att jag tog det väldigt lugnt. Skönt!

Nu blir det en relativt lugn helg eftersom vi har en liten tjej som fyller 5 år imorgon och som ska firas i dagarna två. Eller ja, lugn och lugn, på träningsfronten i alla fall – att avverka sammanlagt runt 30 gäster på två dagar varav 9 stycken är 4-5 år och ska pyssla tillsammans på söndag kan nog kräva sin modiga dos energi… Jag hoppar över söndagens kretstävling på skidor och kör ett löppass med tröskelintervaller istället för det blir väldigt mycket mer tidseffektivt.

Idag blev jag förresten hundbiten i underarmen när jag var ute och sprang. Jag sprang på en gångbana som är normalbred när jag ser en man med en stor hund i koppel. Han stod på ena kanten av gångbanan, vänd mot mig så både hunden och mannen såg mig. Jag höll ut så långt som möjligt åt andra hållet, men precis när jag skulle passera så kastade sig hunden rakt ut, hoppade upp och öppnade munnen. Som tur var så halade mannen in hunden innan den han stänga munnen så jag kände liksom bara alla tänderna runt handleden innan hunden rycktes tillbaka. Läskigt, och så tycker jag nog att mannen hade dålig koll på sin hund.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade