Jag har tränat!

Äntligen! Efter 17 dagars ofrivillig vila från träning hoppade jag i bassängen för lite simträning i måndags. Lite frusen och trött efter tre Plask o Lek-grupper men det var skönt att röra på sig. Ett teknikpass stod på schemat och det passade mig fint att ligga och nöta i bassängen för jag kände mig inte helt redo för hög puls. Det var väldigt befriande att röra på hela kroppen, jag har haft väldigt ont i bröstryggen efter all vila och allt hostande. På jobbet har det varit besvärligt, jag har fått ont när jag sitter vid datorn och jag har fått ta micropauser för att lägga mig raklång och sträcka ut ryggen. Jag har aldrig haft ryggbesvär på det här sättet tidigare, det är värdelöst att inte kunna träna! Men hur som helst, det var skönt både för ryggen och resten av kroppen med lite träning.

Igår bestämde jag mig för att vila efter måndagens träning, jag gör nog mig själv en björntjänst om jag kör igång för hårt. Men sysslolös är inget jag brukar vara och så inte heller igår. Jag fick för mig att det nog var ett perfekt tillfälle att röja lite bland träningsgrejor. Konstigt, när jag hade hällt ut en massa saker på köksgolvet så kändes det inte alls som en lika bra idé längre…

image

Ja, i köket kunde inte sakerna ligga så lite rensning blev det (även om en del saker fortfarande ligger kvar där idag). Så här fint blev det i garaget, nu är det alla trådbackar med träningskläder som fortfarande inte är helt klara.

image

image

Idag var det äntligen dags att prova lite löpning! Drygt tre veckor sedan och jag var väldigt sugen på att springa. Tyvärr var det väldigt ruggigt väder och jag hade känt mig frusen hela dagen, så jag när skulle iväg var det jobbigt bara att byta om. Men iväg kom jag och väl ute var det ju såklart skönt. Premiärjoggen blev 7 km, fullt tillräckligt och det är svårt att förstå att jag sprang pass på nästan 30 km för några veckor sedan. Förhoppningsvis kommer jag snart tillbaka i bra form, men idag kände jag mig som en nybörjare på löpning och det gick tungt. Men jag ska inte klaga, jag kan ju springa. Det känns klokt att jag verkligen vilade ut influensan ordentligt för hostan är nästan helt borta nu. Jag blir lite pikad på jobbet om min målbrottsröst, men det går åt rätt håll i alla fall.

Jag kom hem lagom till middagen, dag två av veckans matkasse från Ica Nära. Vi vann två veckors mat i höstas och den här veckan utnyttjar vi den första av dem. Torsk med äggsås stod på menyn idag, godare än förväntat.

image

Jag har hämtat min nya cykel idag också, mer om det en annan dag. Vill någon köpa en fin instegsracer så finns en här till bra pris. Nishiki Pulse Dam stl M (passar 160-170 cm ungefär). Alu-ram, carbongaffel, 105-komponenter. Pedaler och flaskställ medföljer, dock inte det blå trainerdäcket utan det är två vanliga däck ;-). Hör av er vid intresse.

image

2 kommentarer

 • Anna, 22 mars, 2016

  Hej!

  Är cykeln kvar? Är intresserad av den.

  Mvh Anna

 • Marie Sandberg, 22 mars, 2016

  Hej!
  Nej den är tyvärr såld.
  Hälsningar Marie

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade