Jag har rekord!

Inte för att jag visste om det, men Annie Thorén satsar på att slå rekordtiden i Tjejklassikern – en tid som är 5,45,24, alltså min totaltid 2015. Jag visste att jag var snabbast 2015, men inte att det var någon slags rekordtid. Kul att inneha ett rekord, synd bara att jag inte visste det. Det är inget En Svensk Klassiker bemödat sig om att upplysa om, men det kanske inte finns något officiellt rekord?

image

För min del blir det ingen Tjejvasa. Jag har stött och blött det hela massor av gånger, jag har konsulterat en vän som är sjuksköterska, en som är läkare och till slut en som är sjukgymnast med specialistexamen inom andning. Jag är fortfarande väldigt hostig och väldigt hes, kroppen känns lite trött och slemhinnorna i näsan reagerar på all nässpray genom att ge mig näsblod. Förmodligen är det inte jättefarligt att starta, men dumt. Även om det kanske inte finns så mycket virus kvar i kroppen så vet jag ju inte och, som min vän Lotta så vänligt påminde mig om, så har jag ju astma. Risken för hjärtmuskelinflammation är okänd och risken att förvärra min astma är påtaglig. Hade det varit säsongens största mål hade jag kanske funderat en vända till, men nu är det ett lopp jag inte ens tränat ordentligt inför så jag hoppar över det. Jag har många andra lopp inplanerade i vår och sommar och det är bättre jag vilar några dagar till och sen kan smyga igång med lite träning, än att jag kör ett lopp och kanske blir sjuk igen. Det är inte värt det! Surt, visst, för vädret ska bli bra, spåren kommer att vara fina och det är ett roligt lopp – men nej. Jag vill ju inte ta risken att det blir mitt sista lopp.

Det har varit en annorlunda fjällsemester och det är inte bara en inställd Tjejvasa som känns surt. När jag ser de här skidspåren är det svårt att inte bli pyttelite bitter – jag hade planerat in många mil den här veckan och vädret har varit perfekt!

image

Men det är ingen idé att gråta över spilld mjölk, eller hur är det talesättet? Jag har varit sjuk, jag kommer att bli frisk och jag har orkat vara ute de senaste dagarna och åkt lite slalom med familjen. Mycket fika, korsord och vila har det blivit, skönt på ett sätt men som sagt – lite surt och inte enligt plan. Imorgon ska jag i alla fall åka till Vasaloppstältet och kika runt lite, jag är ute efter en ny mössa.

En kommentar

  • Klas, 26 februari, 2016

    Klokt beslut! Du får heja på Linn, Kristina, Anna med flera imorrn instället!

    – och grattis till rekordet, coolt!

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade