Inte bästa bensinen

Idag har jag inte ätit bra! Det jag ätit idag kommer inte att göra att jag varken svälter ihjäl, får järnbrist eller skörbjugg – men jag har inte ätit sådant som passar mig och mitt mående helt enkelt. För jag tror att det är så, att olika människor, olika kroppar inte har samma krav på näringsintag oavsett vad förespråkare för olika dieter säger. Jag har varit funktionär på simtävling några timmar – ett par ostmackor, en kaka och rätt många skumtomtar. Därefter 2-årskalas – kakor och tårta. Läsk. Dåligt med hållbar energi och min ork pendlar upp och ner. Jag gillar att fika – absolut – men då vill jag grunda med något vettigt, mat! Till det positiva får jag väl ändå peta in lite av det andra jag fått i mig idag: två kiwi, två äpplen, en banan, en clementin, en näve mandlar och några blandade nötter. Avslutade dagen i samma anda med en halv fryspizza (värmd i ugnen såklart) men slängde ändå med en morot, en näve groddar, en tomat och lite spenat och ruccola. Så lite vitaminer har det blivit idag, i övrigt inte mycket att hurra för. Tror dock att kroppen klarar det rätt fint för den får så regelbunden energi att använda till uppbyggande och återhämtning i stort sett alla andra dagar.

Till kvällen blev det ett skidpass i konstsnöspåret i Båsenberga. Hade ju tänkt att ta några bilder, men jag träffade hela tiden på folk jag kände så det glömde jag bort. Det går lätt att förstå att snösuget är stort när det hela tiden droppar in en och annan skidåkare i ett 500 meter långt spår som ligger ute i skogen strax utanför ett samhälle med runt 5000 invånare. Jag är glad för det eftersom jag är lite mörkrädd och tycker att det är obehagligt att vara ute själv i mörkret. Spåret var riktigt fint, de hann tillverka mycket konstsnö de dagarna det var ordentligt kallt. Fast det är ändå lite läskigt att tänka att om jag ramlar så ramlar jag en meter ner på en stenhård åker med lera och sten, men så höga kanter är det inte längs hela spåret tack och lov.

Jag behöver ju få ihop lite skidor i alla fall eftersom jag ska åka Tjejvasan, annars har jag prioriterat att hålla igång triathlonträningen och framför allt cyklingen den här hösten och vintern.

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade