Ica Maxi Triathlon

Jag tycker egentligen bäst om att köra längre distanser på både triathlon och löpning för jag är inte särskilt snabb men när vi har en egen triathlontävling här i Katrineholm så måste jag ju vara med. Eller, det var väl en sanning med modifikation då jag faktiskt inte hade tänkt vara med i år – men till slut slängde jag in en anmälan i alla fall. Väderprognosen såg bra ut till skillnad från förra året då vi cyklade i två decimeter vatten på sina ställen. Igår var det strålande sol och det kändes härligt att åka ner till vackra Djulö med hela familjen. Skönt att bara ha fyra kilometer till en tävling, skönt för barnen med ett ställe där de känner igen sig och kan leka med sina kompisar. För det ska ni veta, katrineholmarna är ett troget släkte som går man ur huse när det ordnas något – riktigt kul! Så barnen hade både släkt och vänner på plats och sonen var mäkta stolt över att han, tillsammans med sin kompis, fick hjälpa till vid vätskekontrollen.

Det var varmt i vattnet men våtdräkt fick användas och jag bestämde mig för att använda det, jag blir mycket tuffare med den på. Det här var ju en motionssprint så simningen var bara 400 meter, men jag räknade med att den tiden det tar att få av dräkten skulle jag tjäna in med marginal på själva simningen. Jag simmade in rätt länge innan för annars får jag lätt andnöd när man ska iväg lite snabbt i starten. När startskottet gick var det många som tvekade lite så jag fick en kanonstart. Tyckte simningen gick riktigt bra och kom upp ur vattnet som första dam. Hela stranden var fylld med folk som ropade och hejade – härlig känsla!

Växlingen gick hyfsat och det var skönt att gå ut som första dam på cyklingen, då är det lätt att hålla koll. Cykelbanan är inte skräddarsydd för en fegis som jag, med flera 90-graderskurvor, fartgupp och dessutom en kort bit stig och lite grus. Jag har ju cyklat den massor av gånger men det hjälper inte. På första varvet tänkte jag att jag inte skulle fega så mycket, men det slutade med att jag slirade av stigen och var ute i havren en bit. Hann tänka att jag skulle få prova min första vurpa men lyckades räta upp det hela i sista stund. De följande tre varven tog jag det lite lugnare just där och visst tog jag det försiktigt på en del ställen men jag är ändå rätt nöjd med cyklingen (det verkar dock inte som de andra i min cykelklubb för det var just inga hejarop från dem inte…).

DSC_0091

Växlade till löpningen som första tjej och började känna att jag nog skulle kunna vinna. Jag hade haft grym support av publiken på cyklingen och det fortsatte på löpningen. Två varv på en 2,5 km-bana gick riktigt bra och jag kände mig nöjd när jag korsade mållinjen.

 

En trevlig kväll helt enkelt!

DSC_0102

DSC_0117

DSC_0151

Fick en glassmaskin i pris, det var lite kul för vi hade pratat om att kanske köpa en för att testa lite. Sen är det bra att vara kompis med den som är ”påsansvarig” så man kan få det godaste ur påsarna som är kvar efter tävlingen.

DSC_0129

DSC_0138

 

Kommentera

Copyright © 2014 Marie Sandberg. Alla rättigheter är reserverade